Les 6 trampes de l’assegurança de cotxe barata

El dia que et capbusses entre totes les ofertes d’assegurances que t’arriben i aconsegueixes la més barata et sents el rei del mambo. I encara més quan, al cap d’uns dies, t’arriba el rebut a compte i ho pagues satisfet, com si fossis el més llest de la carretera. Però has d’estar atent davant les trampes de l’assegurança de cotxe barata.

Fins que un dia… al teu vehicle apareix la maleïda ratllada a la porta o necessites que t’enviïn la carta verda per viatjar a França. Sí, aquell dia maleeixes el moment en què vas decidir estalviar els quatre euros més cars de la teva vida. Declarar un sinistre o demanar un simple paper es converteix en un maldecap que pot acabar en un atac de nervis.

Què deixen d’incloure per poder oferir preus tan ajustats?

Aquí tens els punts negres de les assegurances barates:

1. Els 2×1 i 50%

Aquests descomptes només s’apliquen als perfils de conductors que la companyia d’assegurances hagi triat. Per exemple: home de 50 anys amb antiguitat de carnet de més de 15 anys i cap sinistre declarat. Si no compleixes amb totes aquestes qualitats, oblida’t de l’oferta.

trampes de l'assegurança de cotxe

2. Limitació de tallers

Algunes companyies no disposen d’assistència mecànica i compten amb el suport de companyies externes per oferir aquest servei als seus clients. La manca de coordinació en el servei pot retardar l’arribada de la grua o fins i tot l’obligació de taller assignat. És a dir, que no puguis anar al teu taller de confiança i et toqui anar a recollir el cotxe a uns quants quilòmetres de casa.

3. El truc de les franquícies

Compte amb els anomenats “tot risc”. Pregunta sempre quina franquícia t’estan aplicant. Darrere d’una prima econòmica és probable que s’amagui una franquícia molt alta. Pagues un preu d’assegurança baix però el dia que arregles el cotxe estàs obligat, per contracte, a pagar un import fix desmesurat. Per exemple: assegurança de 130 € euros + franquícia de 800.

4. Parts no lliures de culpa

Quan en tens la culpa, és normal que un sinistre penalitzi el teu historial. El que no és normal és que quan és l’altre cotxe el que ha fet el mal, la companyia faci constar el sinistre i afecti negativament a la bonificació. No et deixis enganyar, en aquest cas ets l’afectat, no el culpable!

5. La clatellada del segon any

El primer any presumeixes amb els teus amics de la súper oferta que has contractat. Però el segon any la companyia d’assegurances carrega al teu compte el doble de prima que l’any anterior. En aquesta renovació pagues el que et vas estalviar en contractar. On és la gràcia?

6. Gestions ocultes

Afegir un nou conductor a la teva assegurança, demanar-ne una còpia, recórrer una multa, etc. Qualsevol d’aquestes gestions pot sortir-te per un ull de la cara en una companyia low cost. Et cobren quotes afegides per cada tràmit que demanes.

Un cop més el que és barat et pot sortir car deixant pel camí cobertures bàsiques per a la teva seguretat i la del teu cotxe. Així que quan contractis una assegurança nova, més enllà de l’estalvi que aconsegueixis, revisa que no et colin cap d’aquests vells trucs. Ara ja coneixes les trampes de l’assegurança de cotxe barata.