La teva manera d’aparcar el cotxe diu molt de tu

Imagina’t la situació següent: entres a l’aparcament d’un centre comercial, hi ha força places lliures i et disposes a aparcar el cotxe. On ho faries? Al costat d’una columna? Entre cotxe i cotxe? En una plaça sense vehicles a prop? Pensa que la teva manera d’aparcar el cotxe pot revelar trets de la teva personalitat.

personalitat i conducció

© Rapid Psycher Press

 

La imatge que il·lustra aquest article, del blog de Sergio Delgado, estudiant de psicologia i emprenedor uruguaià, reflecteix molt bé el que tot just hem comentat.

A la imatge es relacionen diferents maneres d’aparcar, amb alguns trets que defineixen els principals trastorns de la personalitat. Sense arribar a aquest extrem, és cert que la nostra manera d’estacionar pot donar-nos algunes pistes de com som i com ens agrada comportar-nos amb els altres.

Perfeccionista o dependent?

Si aparques el cotxe procurant que quedi perfectament alineat i centrat entre les marques que delimiten la plaça d’aparcament (com mostra el vehicle 8 de la imatge), segurament seràs una persona perfeccionista, amant de l’ordre i que se sent còmoda seguint les normes establertes. Res a veure amb els cotxes 4 i 6, als amos dels quals no els importa gaire perjudicar un altre conductor amb un estacionament incorrecte, la qual cosa demostra un comportament una mica egocèntric.

En canvi, si decideixes aparcar el cotxe en un dels laterals de l’aparcament, lluny del centre (com el vehicle 9), probablement no t’agrada cridar l’atenció i prefereixes passar desapercebut. Just al contrari de la manera d’aparcar reflectida pel cotxe 7, el conductor del qual ha decidit deixar-lo al mig de l’aparcament.

Una altra opció seria aparcar al costat d’un altre cotxe (com mostra el cas 3), malgrat que hi ha d’altres places buides. Què pot indicar això? Que et sents còmode i protegit entre els teus iguals. El conductor del cotxe 10, en canvi, pot ser se sent millor en soledat o considera que respectar el seu espai personal és molt important.

Això sí, amb les noves tecnologies als cotxes, pot ser més difícil esbrinar els trets de la personalitat dels propietaris dels vehicles…

Què t’ha semblat aquesta relació tan curiosa entre aparcar el cotxe i els trets de la personalitat? Et sents identificat amb algun dels trets? Sigui com vulgui, si mai no has estat gaire bo aparcant, els cursos de conducció que ofereix el RACC poden ajudar-te a millorar a l’hora de realitzar aquesta maniobra i d’altres.

Sense respostes