Pagar la grua a Barcelona equival a més de 10 hores de treball

Gairebé tots estarem d’acord que hi ha un moment fatídic per excel·lència: El moment que vas a buscar el cotxe on l’havies aparcat i veus que no està al seu lloc. Horror!

Després del moment xoc baralles aquestes tres opcions:

a) T’has equivocat i el cotxe està aparcat en una altre lloc.

b) Adéu! Te l’han robat.

c) Se l’ ha emportat la grua.  

La majoria de vegades l’opció C és l’encertada. I ho pots corroborar amb un adhesiu que t’alerta  i està enganxat a terra o a la vorera, prop d’on estava el vehicle. La broma sol sortir bastant cara. Una anàlisi de la Fundació RACC estimava quantes hores de treball costa pagar el servei de la grua municipal. En l’àmbit europeu, i prenent com a referència el salari mitjà per hora en cadascuna de les ciutats, destaca principalment el cas d’Amsterdam, ciutat on es necessiten 26 hores de treball per pagar la grua. La segona ciutat més cara és Barcelona, ​​que amb 10,3 hores de salari supera àmpliament els costos relatius per a un ciutadà de París (6,3 hores) o Milà i Berlín (7,3 hores en els dos casos).La grúa s'emporta el cotxe

Et deixem aquí una sèrie de consells, en línies generals, que poden ajudar-te a reaccionar de manera adequada en un cas així perquè no hagis de fer ni més voltes del compte ni pagar més diners que no sigui necessari:

  • Confirma que el cotxe l’ha retirat la grua i on és: Si no hi ha adhesiu enganxat a la vorera o els voltants, truca primer a l’ajuntament del municipi per assegurar-te que el cotxe efectivament se l’ha endut la grua, i on és el dipòsit.
  • Retira el vehicle del dipòsit al més aviat possible: Evitaràs pagar recàrrecs per l’estada del vehicle al dipòsit.
  • Ets tu el propietari del vehicle? Si no l’ets, tingues en compte que et caldrà una fotocòpia del DNI del propietari i una autorització signada per ell per poder retirar el vehicle.
  • Es tracta d’un vehicle de lloguer o rènting? No oblidis portar la documentació que ho demostri.
  • El més important! No oblidis portar les claus del vehicle 😉 De vegades els disgustos ens juguen males passades.
  • Fixa’t si el vehicle ha patit cap desperfecte. Si és així, has de fer-ho constar abans de retirar-li i, si pots, fes-ne fotos que et seran molt útils per a futures reclamacions.
Sense respostes