La berlina Infiniti Q50 vol ser premium europea

Els fabricants japonesos sempre ofereixen vehicles a un preu interessant. Però amb això no n’hi ha prou per lluitar amb les grans marques europees a casa seva, perquè cal un producte amb un bon nivell, capaç d’atreure un públic molt exigent. Infiniti ha presentat la berlina Q50, amb què espera conquistar els possibles compradors del BMW Serie 3, Audi A4 o Mercedes Clase C.

Q50 berlina

infiniti-cdn.net

El Q50 compta amb dues versions. Una amb motor dièsel 2.2 de 4 cilindres i amb unes emissions de CO2 molt ajustades de 144 g/km. L’altra, un híbrid impressionant amb dos motors, un d’elèctric de 68 CV, i l’altre de gasolina, els quals sumen 364 CV. Aquesta propulsió híbrida és, sens dubte, un dels grans atractius; aconsegueix una acceleració de 0 a 100 km/h en 5,1 segons i de mitjana gasta 6,2 litres als 100 km. Ambdues versions, al marge de la potència, tenen un comportament esportiu en carretera i autopista que no tenen res a envejar als rivals alemanys.

El maleter, en el cas del dièsel, té una capacitat de 500 litres, i en l’híbrid, de 400, que tenint en compte l’espai que ocupen les bateries, està molt ben resolt.

El sistema Direct Adaptative Steering, que es fa servir per al control electrònic de la direcció i que actua directament sobre les rodes, és un altre punt fort d’aquest cotxe i, a més, és primícia mundial.

El disseny exterior està molt cuidat. La part posterior podria millorar-se (això sempre és subjectiu), però el frontal compensa amb una calandra tridimensional molt vistosa. Té forma de “doble arc” amb la part superior que s’assembla a un pont típic japonès i la inferior, el reflex del pont a l’aigua.

infiniti q50 parrilla

Foto: nuevoinfinitiq50.es

L’interior és ampli, gràcies a un bastidor de 2.850 mm, i els materials (artesanals, com recorden els responsables de la marca) estan molt cuidats. Té doble pantalla tàctil, una de 8 polzades i una altra de 7, que compten amb el nou sistema Infiniti InTouch.

infiniti q50 interior

Foto: nuevoinfinitiq50.es

Si bé el mercat americà d’Infiniti està molt consolidat, Europa continua sent l’assignatura pendent i, per això, el Q50 es presenta amb un preu molt atractiu a partir de 34.900 € el dièsel, i 53.900 € l’híbrid. Però el que pot acabar de convèncer els compradors és que ofereix 3 anys de garantia i manteniment, amb què l’estalvi durant aquest període, en tractar-se d’una marca Prèmium, és molt important.

Més informació sobre l’Infiniti Q50 Berlina 4 portes en el servei de venda de cotxes del RACC.

Per Toni Lagunas Claret