Com avançaries aquest camió?

Et presentem 3 situacions iguals a la carretera: Un camió davant, un cotxe que avança i tu que tens el desig d’avançar també. Sabràs fer-ho de la manera correcta? A veure si saps com avançar un camió:

avançar un camió

A) M’espero que l’altre cotxe l’avanci, mantinc la distància amb el camió per tenir més visibilitat i poso marxa curta.

Opció A CORRECTA

Has d’esperar que l’altre cotxe faci tota la maniobra fins que es reincorpori al carril d’inici. Cerca de nou la major visibilitat correcta per poder iniciar l’avançament amb seguretat i, quan sigui possible, reduir la marxa per poder-lo realitzar ràpidament.

B) Em poso darrere de l’altre cotxe i aprofito la visibilitat que té de la carretera.

Opció B INCORRECTA

No és segur realitzar un avançament amb un altre vehicle davant. És perillós perquè no tens la visibilitat correcta i pots entorpir la seva maniobra. Pots no tenir prou espai per reincorporar-te al teu carril i patir un accident frontal.

C) M’espero darrera del camió i m’acosto a la seva part posterior perquè vegi que vull avançar

Opció C INCORRECTA

No t’has d’acostar tant al camió perquè no és segur i no pots alertar-lo que vas a avançar-lo per la reducció de distància. Mai facis servir el clàxon ni altres mètodes d’avís que no siguin l’intermitent.

Anar segur al volant no només depèn de que siguis bon conductor, sinó també de disposar d’una bona assegurança que estigui amb tu als moments clau. Per això, a banda de la millor formació, t’oferim assegurances a mida. Tens més informació aquí.

Creativitat: Ferran Morales