Full de rescat: com pot salvar-te la vida

Amb els avenços tecnològics i de seguretat aplicats a la mobilitat, els nostres cotxes són cada cop més sofisticats i confortables. Tot i això, en un rescat aquesta complexitat tècnica pot suposar un risc per als equips de salvament: mentre que obrir un vehicle antic és relativament ràpid, en models més moderns tallar la carrosseria per a accedir a l’interior requereix conèixer la presència de components d’alta tensió, punts idonis de tall, etc. Aquesta informació pot trobar-se en el full de rescat del teu vehicle.

Full de rescat RACC

El Full de rescat és un document que informa els equips d’emergència sobre aquests aspectes tècnics, de manera que puguin practicar un rescat més ràpid i segur. Té un format estàndard per a tot Europa i es col•loca al para-sol del seient del conductor, de manera que els equips d’emergència el puguin consultar en cas d’assistir el vehicle i estalviar uns quants segons que poden ser vitals.

Full de rescat al cotxe

Descarrega el teu Full de rescat i porta’l sempre al cotxe: estaràs col•laborant amb els equips de salvament per a un rescat més ràpid i segur.

No trobes el full de rescat del teu vehicle?

Els models de cotxe antics no necessiten full de rescat perquè no van equipats amb sistemes que suposen un perill per als equips de salvament.