Felicitats a la prudència! Guanyadors del sisè Concurs Joves i Conducció

“No val la pena arriscar la vida per una copeta”. Ho canta el grup Nagoromi, alumnes de 3r d’ESO de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró, al seu vídeo guanyador del sisè Concurs Joves i Conducció. Des d’aquestes línies volem felicitar els guanyadors d’aquesta iniciativa —impulsada pel RACC amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit i l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals— i a tots els participants que han creat vídeos, fotos i relats sobre riscos al volant i accidents viaris.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=w5i0pcIoaTw]

I els guanyadors són…

Millor classe: 2n de Batxillerat B. Maristes Valldemia. Mataró.
Professor/a més motivadora: Judit Lucas de l’IES Serra de Noet. Berga.
Vídeos: Nagoromi, de l’Escola Pia Santa Anna Mataró, classe 3r ESO D.
Fotos: hAdri, de l’escola Maria Anna Mogas. Granollers, classe 3r ESO B.
Relats: Camirrei, de Maristes Valldemia de Mataró, classe 2n batxillerat C.
Premi popular: AidaAndreaMarina, de l’Escola Pia Santa Anna, 3r ESO E. Mataró.

Èxit de participació! A la sisena edició del Concurs Joves i Conducció han participat 1.926 alumnes (un 70% més que en l’any passat) d’un total de 138 instituts, i s’han presentat 1.266 treballs. No et perdis els treballs guanyadors, i tampoc la resta de participants! Els trobaràs tots aquí.

“Si has begut o consumit drogues, no consumeixis”. Qui no recorda un eslògan semblant sobre alcohol i conducció? Malgrat que cada cop demostren estar més conscienciats i formats sobre la incompatibilitat de l’alcohol i la conducció, encara hi ha un 21% de joves de 18 a 24 anys a Espanya que dóna positiu als controls d’alcoholèmia i drogues a les carreteres, segons dades de la DGT. Afegint les drogues i amb l’objectiu de conscienciar als joves, aquesta frase és també un dels temes que s’han treballat a la sisena edició del concurs Joves i conducció. Els altres dos temes han estat les infraccions i les conseqüències dels accidents.