Els cotxes més segurs del 2014

Un any més, el consorci Euro NCAP ha donat a conèixer el llistat dels cotxes més segurs del 2014, que recull els models que han obtingut millor puntuació a les tradicionals proves de xoc. Aquests testos mesuren l’efectivitat dels elements de seguretat passiva del vehicle –aquells que redueixen les conseqüències d’un accident en els ocupants del vehicle– i, cada vegada més, de les tecnologies d’ajuda a la conducció.

logo Euroncap

Euro NCAP està format per la FIA, administracions públiques i automòbils club; entre ells, el RACC.

Segons les proves Euro NCAP, els models més segurs dels principals segments del mercat el 2014 són:

  • Skoda Fabia (supermini)
  • VW Golf Sportvan (monovolum petit)
  • Nissan Qashqai (familiar petit)
  • Mercedes Benz Clase C (berlina)
  • Land Rover Discovery Sport (tot terreny, SUV)

Tots han aconseguit les cinc estrelles Euro NCAP, amb la puntuació màxima en la seva categoria. A RACC Informació Pràctica, poden consultar-se les puntuacions detallades i vídeos dels crash test de cada model. Avancem el vídeo de les proves de xoc del nou Land Rover Discovery Sport, un dels models amb millor puntuació mitjana.

Any rere any, els tests Euro NCAP endureixen les proves i afegeixen nous requeriments per demanar més esforç als fabricants. El 2014 es van incloure noves exigències per a la Frenada d’Emergència Autònoma (AEB) i es va posar més èmfasi en els sistemes d’assistència al conductor.

En aquesta constant demanda de millora als fabricants, Euro NCAP alerta sobre la creixent diferència entre el nivell de seguretat dels models petits de preu ajustat i els models de gamma alta i equipament complet. Com a exemple, cita les diferències entre les categories supermini i berlina: entre els 13 supermini analitzats el 2014, només l’Skoda Fabia va aconseguir les cinc estrelles; entre les berlines, van aconseguir la màxima puntuació tots quatre models analitzats.

Skoda Fabia sinistre

Estat de l’Skoda Fabia després de la prova de xoc frontal.

Euro NCAP resulta una font de consulta de referència per als conductors, especialment davant la creixent importància que donen a la seguretat a l’hora de comprar un vehicle nou. Per ampliar informació i resoldre dubtes, el servei de Venda de cotxes del RACC ofereix assessorament especialitzat i ajuda a aconseguir el millor preu i les millors condicions de finançament.