El meu fill ja vol conduir, com el puc ajudar?

Treure’s el carnet de conduir en fer els 18 anys, o poc després, és quelcom que volen molts joves, que veuen com gràcies al carnet augmenten la seva llibertat i autonomia. Però tampoc no podem oblidar que en això de la conducció l’experiència és un grau, i que el risc d’accident entre els joves, i més encara quan són conductors novells, s’eleva enormement. Aprèn com ajudar-li quan el teu fill vol conduir.

fill vol conduir

Si el teu fill vol conduir la teva actitud també és molt important

Què podem fer els pares perquè els nostres fills condueixin de manera segura quan comencen a portar el cotxe sols? Pren nota dels consells següents:

  • Predica amb l’exemple. “Els pares poden tenir un gran impacte sobre els nivells de seguretat en els conductors joves, tant servint com a exemple com amb un comportament instructiu” s’afirma a l’informe “Joves i conducció: un dret i una responsabilitat”. Amb els anys de vegades s’adquireixen conductes errònies (com conduir amb el braç esquerre recolzat a la finestra) que el teu fill pot copiar, les quals poden restar capacitat de reacció en cas d’imprevist. Revisa si et passa i intenta modificar-ho.

  • Tria una autoescola de confiança. L’autoescola del RACC  és una bona opció perquè ofereix als que s’hi estan preparant per a treure’s el carnet B un curs molt útil de conducció segura en què se’ls ensenya, entre altres maniobres, com es fa una frenada d’emergència i se simulen els efectes de l’alcohol en la conducció, com es mostra al vídeo següent.

  • Ofereix-te per a acompanyar-los els primers mesos. La conducció acompanyada pot ajudar el teu fill a augmentar la seguretat al volant sempre que la teva actitud sigui correcta. Si li dius constantment què ha de fer o el corregeixes tota l’estona, pots provocar fins i tot que s’acabi distraient i se senti més insegur. Has de deixar que porti ell la iniciativa, fent-li saber que si té algun dubte o si veus alguna cosa greu que calgui corregir hi ets per a ajudar-lo. Dependrà de la teva actitud responsable, en bona part, que el teu fill condueixi de manera prudent i segura.