El dia amb més avaries de cotxe serà el 16 d’agost

Cada any a Espanya es produeixen més de 4,5 milions d’assistències mecàniques, de les quals més d’1.100.000 tenen lloc a Catalunya. L’estiu és l’època de l’any en què es produeixen més assistències a causa de l’augment de desplaçaments per vacances i a la incidència de les altes temperatures sobre alguns components que provoquen avaries de cotxe.

Aquesta és la conclusió a què ha arribat un estudi del RACC sobre les característiques de les assistències en carretera a l’estiu, mesos en què es concentra el major nombre de serveis de l’any, després que la Direcció d’Assistència Mecànica i en Viatge del RACC hagi analitzat el comportament del parc automobilístic català a partir d’una mostra de més de 486.402 serveis d’assistència mecànica i personal gestionats durant el 2016.

Quines són les previsions per a aquest mes d’agost de 2017?

  • Durant el mes d’agost s’espera que més de 120.070 vehicles necessitin assistència a les carreteres catalanes, la qual cosa suposa uns 3.000 vehicles al dia.
  • El dia més conflictiu d’aquest estiu es preveu que sigui el 16 d’agost, en què es calcula que més de 6.004 vehicles necessitaran assistència mecànica a tot Catalunya.
  • El 25% de les assistències a l’estranger es realitzen també a l’agost. Durant aquest mes es preveu que les companyies nacionals d’assistència superin els 29.502 serveis a Europa.
  • El dilluns és el dia de la setmana en què es sol•liciten més serveis d’assistència, amb el 16% de les incidències.
  • Els serveis d’assistència es concentren entre les 8h i les 11h, amb un 20% dels serveis diaris. A la tarda les assistències augmenten entre les 17h i les 18.30h, amb un 11% dels serveis del dia. A l’estiu la concentració d’assistències comença sobre les 9h i a la tarda s’allarga fins a les 20h, coincidint amb els canvis d’hàbits de mobilitat dels usuaris.
  • La primera causa de les avaries és el sistema elèctric general del vehicle, en un 43,6% dels casos. El 33% es deuen a problemes amb la bateria (perquè està descarregada, és defectuosa, etc.) i, d’aquestes, algunes es produeixen per distraccions del conductor, generalment per deixar-se els llums encesos.
  • En segon lloc, amb el 16,6% de les incidències, es troben les rodes i els sistemes de direcció, la suspensió i els frens. Els components mecànics del motor, com la cadena de distribució, la bomba d’oli, etc., ocupen el tercer lloc amb l’11,6%.

Abans de finalitzar, compartim amb vosaltres la següent infografia on es recullen les previsions d’agost; un mes en el que el dia amb més averies de cotxe serà el 16.

Avaries agost

Creativitat: Ferran Morales

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *