El cotxe més segur del 2013 ve de la Xina

Mitjançant els assajos de xoc (crash test) protagonitzats pels maniquins indestructibles coneguts com dummies, el consorci Euro NCAP avalua cada any la seguretat passiva dels models comercialitzats a Europa. Els resultats d’Euro NCAP del 2013 arriben amb sorpresa: el cotxe més segur de l’any és el Qoros 3 Sedan, un model xinès que no arribarà a Espanya fins al 2015.

qoros5star 500

Foto: qorosauto.com

A més d’aconseguir la màxima puntuació de l’any, el Qoros 3 Sedan és també el primer model fabricat a la Xina que aconsegueix les cinc estrelles d’Euro NCAP. Aquesta fita posa fi a la mala fama en fiabilitat i seguretat dels cotxes xinesos. A Europa el Qoros 3 Sedan només es comercialitza actualment a Eslovàquia.

Segons la classificació d’Euro NCAP, els vehicles més segurs del 2013 són:

  • Renault ZOE (supermini)
  • Qoros 3 Sedan (berlina compacta)
  • Lexus IS 300h (berlina)
  • Kia Carens (monovolum compacte)
  • Ford Tourneo Connect (comercial)
  • Jeep Cherokee (tot terreny)
  • Maserati Ghibli (gamma alta)

Consulta les puntuacions detallades i els vídeos dels assajos de xoc dels models més segurs del 2013. T’avancem el vídeo dels assajos del Qoros 3 Sedan.

Fundat el 1997, Euro NCAP és un consorci europeu format per la Federació Internacional de l’Automòbil, diverses administracions públiques i clubs d’automòbil, entre ells, el RACC. Com a entitat independent, Euro NCAP s’ha consolidat com l’entitat de referència a Europa a l’hora d’analitzar la seguretat dels automòbils. Així, les cinc estrelles són avui dia la millor garantia per als consumidors a l’hora d’escollir un nou model.

Els assajos de xoc d’Euro NCAP s’han actualitzat al llarg dels anys per a avaluar les noves tecnologies que s’han incorporat als vehicles. Per exemple, va afegir una nova categoria d'”Assistència a la seguretat” per als sistemes com ara els recordatoris de cinturó de seguretat, els controls d’estabilitat electrònics (ESC) o els sistemes de control de velocitat. També analitza tecnologies de seguretat encara no obligatòries però que alguns models ja han incorporat; és el cas de la trucada automàtica d’emergència (eCall), que hauran d’incorporar de sèrie tots els nous turismes a partir del 2015.

qoros 5 star

Vols saber quina és la puntuació de seguretat del teu cotxe? Pots consultar-ho a Euro NCAP. Recorda que tots els vehicles analitzats han superat les proves de seguretat oficials i són completament aptes per a circular.

I si a més del cotxe més segur, també vols l’assegurança més completa que sempre respongui en els moments clau, ja saps que tens a la teva disposició la nostra àmplia oferta d’assegurances de cotxe. Al final, tot suma 😉

Sense respostes