El color del teu cotxe reflecteix la teva personalitat?

Els colors de cotxe més venuts són el negre, el gris i el blanc. Això és així sobretot perquè els concessionaris disposen habitualment d’aquests tres colors en estoc. Per tant, molts compradors trien el color que tenen més a mà. Tot i això, n’hi ha que prefereixen esperar que arribi de fàbrica el cotxe amb el color que més els agrada, o els representa. Encara que també s’hi nota la influència de la publicitat, perquè està demostrat que el color del cotxe que veiem als anuncis pot tenir influència en la decisió final. Com és el color del teu cotxe?

El color del cotxe revela trets de la personalitat

Diferents estudis indiquen que rere l’elecció del color del cotxe s’amaguen trets de la personalitat del comprador. Així ho diuen investigacions fetes per entitats com Dupont o l’Associació de Concessionaris Faconauto. Per exemple, els colors més foscos representen l’elegància i un poder social alt, i per això molts automòbils de gamma alta tendeixen a ser de colors més foscos. Aquesta hipòtesi la confirma el fet que els cotxes oficials de polítics i diplomàtics s’incloguin en aquesta gamma.

Una altra dada curiosa és que durant un temps moltes empreses d’assegurances van augmentar la prima als propietaris de vehicles de color vermell. Afirmaven que els cotxes amb aquesta pintura exterior tenien més accidents a causa d’un perfil concret de comprador.

Aquesta tesi també diu que els propietaris d’un automòbil de color metal·litzat són persones optimistes i a qui agrada ser el centre d’atenció de totes les mirades. En canvi, un cotxe blanc implica una personalitat una mica indecisa, però alegre i pràctica, perquè és un dels colors menys bruts que hi ha, juntament amb el gris, que és el més comú internacionalment.

color del teu cotxe

 

Un altre factor que defineix l’elecció dels colors del cotxe és la diferència de sexe. Als homes els solen agradar més els vehicles amb tonalitats fosques, mentre que les dones trien colors més clars. Segons les dades disponibles, els homes que compren un cotxe amb la dona prefereixen deixar la decisió a les mans d’ella, són elles les que normalment en trien la tonalitat. Per tant, les parelles i famílies amb un sol cotxe acostumen a tenir vehicles de colors més clars, com ara blancs i grisos.

Toyota Prius blanc

 

Avenços en la tecnologia del color dels automòbils

Totes aquestes dades podrien canviar a causa d’investigacions de les universitats espanyoles de Granada i d’Alacant, que estan col·laborant amb Audi AG en el desenvolupament de fórmules de diferència de color avançades per a materials gonioaparents (neologisme que vol dir “pigments d’efecte”). Aquests materials canvien de color depenent de l’angle d’observació i il·luminació, així que ja no podrem parlar d’un sol color de cotxe. Aquestes pintures presenten també d’altres propietats, com el granulat o el centelleig, la qual cosa els fa particularment atractius per a molts consumidors.

Una altra possibilitat, si t’agrada la idea de variar de color, consisteix en esperar una mica més de temps i que Toyota es decideixi a fer realitat el concepte de disseny ideat pels seus enginyers que pots veure en el vídeo següent: el disseny exterior del cotxe és espectacular, però sobretot, com es veu a partir del segon 55 de vídeo, permet canviar de color del cotxe a voluntat simplement seleccionant al mòbil el color que et vingui de gust en cada moment. No estaria gens malament, oi? Si no portem el mateix color de roba cada dia, per què no podem canviar quan vulguem el color del nostre cotxe?

Al servei de Venda de cotxes del RACC no hi trobaràs encara aquest Toyota ;), però hi trobaràs cotxes negres, blancs, grisos, vermells i de molts més colors, nous i seminous a molt bon preu, i amb unes condicions financeres excel·lents.

Sense respostes