El 24 d’agost serà el dia amb més avaries de cotxe

Cada any a Espanya es produeixen més de 4,5 milions d’assistències mecàniques, de les quals més d’1.100.000 tenen lloc a Catalunya. L’estiu és l’època de l’any en què es produeixen més assistències a causa de l’augment de desplaçaments per vacances i a la incidència de les altes temperatures sobre alguns components del vehicle.

Aquesta és la conclusió a què ha arribat un estudi del RACC sobre les característiques de les assistències en carretera a l’estiu, mesos en què es concentra el major nombre de serveis de l’any, després que la Direcció d’Assistència Mecànica i en Viatge del RACC hagi analitzat el comportament del parc automobilístic català a partir d’una mostra de més de 247.837 serveis d’assistència mecànica i personal gestionats durant el 2014.

Quines són les previsions per a aquest mes d’agost?

  • Durant el mes d’agost s’espera que més de 106.000 vehicles necessitin assistència a les carreteres catalanes, la qual cosa suposa uns 3.500 vehicles al dia.
  • El dia més conflictiu d’aquest estiu es preveu que sigui el 24 d’agost, en què es calcula que més de 4.900 vehicles necessitaran assistència mecànica a tot Catalunya.
  • El 29% de les assistències a l’estranger es realitzen també a l’agost. Durant aquest mes es preveu que les companyies nacionals d’assistència superin els 34.670 serveis a Europa.
  • La primera causa de les avaries és el sistema elèctric general del vehicle, en un 44,5% dels casos. La majoria es deuen a problemes amb la bateria (perquè està descarregada, és defectuosa, etc.) i, d’aquestes, algunes es produeixen per distraccions del conductor, generalment per deixar-se els llums encesos.
  • En segon lloc, amb el 15,9% de les incidències, es troben les rodes i els sistemes de direcció, la suspensió i els frens. Els components mecànics del motor, com la cadena de distribució, la bomba d’oli, etc., ocupen el tercer lloc amb el 9,5%.

racc_cat

Creativitat: Ferran Morales