Dipòsit de gasolina, per què és millor no escurar-lo del tot?

Portes l’indicador del dipòsit de gasolina del cotxe en reserva més temps encès que apagat? Ets dels que acostumen a endarrerir la visita a la benzinera fins a l’últim moment? Les noves tecnologies ofereixen informació bastant precisa sobre el combustible que queda al dipòsit, la qual cosa permet escurar les restes una mica més, però aquest particular “viure al límit” té conseqüències que potser no paguen la pena…

dipòsit de gasolina

Si escures el dipòsit de gasolina, et pots quedar tirat

Pot passar que escurem tant el combustible que, quan arribi el moment crític, no tinguem una benzinera a prop i acabem parats a la carretera. Juntament amb les molèsties que això implica i la sanció que pot comportar, és una situació perillosa per a nosaltres mateixos i per a la resta d’usuaris de la via. Un risc que podem evitar.

Estàs maltractant la bomba de combustible

La bomba és l’encarregada de xuclar el combustible del dipòsit per traslladar-lo, mitjançant el circuit del motor, als cilindres. Amb poc combustible, ha de fer molt més d’esforç i el desgast és més gran. A més, el combustible s’encarrega de mantenir la bomba a una temperatura òptima de funcionament. Si no n’hi ha prou, es poden formar bombolles d’aire que perjudiquen la barreja. Fins i tot pot provocar l’avaria de la bomba, amb un cost de reparació molt elevat.

Baixarà el rendiment del motor

Quan se circula amb reserva, el sistema recorre als sediments de combustible del dipòsit, que poden arribar a embussar la bomba i afectar els filtres. Si la brutícia arriba al motor, en baixa el rendiment i augmenta el consum de combustible. A més, quan l’alimentació de combustible és irregular, també es poden donar errors d’engegada.

Ja veiem que escurar el dipòsit no és cap broma i és recomanable acostar-se a la gasolinera així que s’encengui el llum de reserva. Els quilòmetres de més que recorrem per estalviar uns cèntims en una gasolinera més barata poden arribar a resultar molt cars.

Si el que volem és estalviar combustible, potser és millor recordar aquells consells bàsics… Conduir de manera més eficient. I estalviar! 8 trucs bàsics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *