Del “renta’l, porc” a una Gioconda al teu parabrisa brut

T’has trobat mai un parabrisa ple de pols i has sentit la temptació de dibuixar-hi un smiley? O potser escriure-hi “hola”, “renta’l, porc” o alguna altra idea més obscena? Hauries de conèixer Scott Wade…

renta'l porc Gioconda

“La Gioconda” de Da Vinci sobre “La noche estrellada” de Van Gogh. Foto: Dirtycarart.com

Scott és un músic i il·lustrador de l’estat de Texas, que ha convertit els parabrises bruts en la seva tela particular, i el dibuix sobre la pols dels cotxes en una nova expressió artística: el dirty car art, o l’art en cotxes bruts. Ell mateix explica la seva especialitat tan singular:

A la seva pàgina web explica que ell també va començar dibuixant cares somrients als parabrises dels cotxes bruts aparcats a la carretera de Texas tan polsegosa on va viure durant molts anys. A poc a poc va descobrir que amb pinzells i altres estris podia perfeccionar la seva tècnica i va començar a reproduir obres mestres de la pintura mundial.

Actualment, Scott Wade ha convertit el dirty car art en una font d’ingressos i “lloga” el seu art en esdeveniments comercials, videoclips, anuncis, festivals de cotxes i altres esdeveniments. Tot i que assegura que continua preferint la “brutícia natural”, per a assegurar-se un parabrisa brut en qualsevol lloc, ha ideat un sistema que cobreix artificialment els cotxes amb olis, bosses de pols i un assecador.

Una mostra d’aquest art seu tan particular extreta de la galeria de la seva pàgina web

Ronaldinho parabrisa

Dibuix de ‘Ronaldinho’ en la seva etapa blaugrana.

dibuix al parabrisa

Inquietant imatge sobre el parabrisa d’un Mini.

Dallas Pat Larry Linda parabrisa

Retrat dels protagonistes de la sèrie “Dallas” signat per ells mateixos.

parabrisa brut

“Dinar de remers” de Renoir, una de les últimes creacions de Scott Wade.

Com a seguidor de Scott hem trobat un altre artista de la brutícia en Raphael Veisov, natural de Bakú (Azerbaidjan), que aprofita tota la carrosseria per a un dibuix més refinat…

T’apuntes al dirty car art o prefereixes continuar amb el “renta’l, porc”? Sigui com vulgui, recorda que els vidres de l’automòbil són un element bàsic de seguretat en el vehicle. Per això convé mantenir-los sempre nets (sorry, Scott!) i en cas de cop o trencament, adreçar-se ràpidament a un taller especialitzat.

Recorda que els especialistes de RACC Assegurances recomanen incloure la cobertura de vidres en qualsevol pòlissa d’auto. Si tens qualsevol pregunta sobre la teva pòlissa actual o has d’actualitzar-la properament, a RACC Assegurances t’ajudaran a triar l’opció més adequada a les teves necessitats.