Cotxes connectats, conductors preocupats

El 94% dels usuaris estan preocupats per l’accés a les dades personals del vehicle remotament. Els cotxes connectats a la xarxa són vistos com tot un avantatge o com un atac a la privacitat.

Estaries disposat a compartir la teva informació i les dades que pot generar el teu cotxe connectat?

Cotxes connectats

Per exemple, si el teu cotxe té avaria i el taller vol accedir a les dades i la teva localització de forma remota. Segons un estudi de la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA) en el qual el RACC hi ha participat, al 94% dels conductors espanyols els preocupa la protecció de dades personals que generen els cotxes connectats. Tot i així, 2 de cada 3 són partidaris de compartir les dades amb el taller de confiança, fabricants d’automòbils, etc.

El 2020 un 75% dels vehicles nous disposarà de connexió a Internet. A Europa, a partir del 2018 serà obligatori l’e-Call (trucada automàtica d’emergència) en els cotxes nous. En aquest context, Espanya és el segon país on els conductors creuen necessari que es reguli l’accés a les dades i la informació personal.

Via directa: Els usuaris tenen la paraula. Tens una queixa, reclamació o dubte sobre mobilitat i seguretat viària a la teva ciutat o en una carretera? T’ajudem amb el Servei de Via Directa. Només cal omplir el formulari. L’equip tècnic de la Fundació RACC analitza les reclamacions rebudes i, si escau, les trasllada a l’administració responsable perquè es resolguin.

Article de la Revista del RACC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *