¿Quin cotxe net em compro?

La conscienciació mediambiental, les restriccions de trànsit en grans ciutats i el necessari esforç dels fabricants plantegen un nou panorama en el qual el beneficiat és el cotxe net. Què diferencia un cotxe elèctric d’un cotxe híbrid i un híbrid endollable?

CONSUM

Cotxes Elèctrics: Guanyen en aquest apartat. Desplaçar-se amb un motor elèctric costa de mitjana entre 1,5 i 2,5 € als 100 km, mentre que amb un motor de combustió és a partir de 5 €. El cotxe net també ajuda a estalviar.Cotxe net Nissan Leaf

Cotxe híbrid: En mode elèctric amb prou feines consumeix (les bateries es recarreguen amb el motor de combustió en marxa). Però en comptar amb dos sistemes pesa més: cal informar-se del consum real del combustible.

Híbrids endollables: Un “3 en 1” de combustió i bateria endollable, que ens permet convertir-lo en un elèctric pur.

Comprar cotxe net nou Toyota

Cotxe net nou Mitsubishi

AUTONOMIA

Elèctrics: Perden la partida. Excepte alguna marca premium que aconsegueix una autonomia de fins a 500 km, la majoria són de 180-200 km.

Híbrid: Si s’acaba l’autonomia elèctrica, seguim amb la convencional i només depenem de trobar una benzinera.

Híbrids endollables: Tenen en mode només elèctric una autonomia sobre els 25-30 km.

Tap de càrrega cotxe elèctric

Motor cotxe net

PREU
Cotxes elèctrics: Des 16.000 € (lloguer de bateries a part segons quilometratge i amb tots els descomptes) el Renault ZOE. I fins 129.900 € el BMW i8.
Cotxe híbrid: El més barat. Toyota Yaris Hybrid (14.990 €). En els cars, Audi A8 Hybrid (92.110 €).
Coxtes híbrids endollables: Des dels 33.250 € del Toyota Prius Plug-in als 113.200 € del Mercedes Classe S endollable.

ELS COTXES MÉS VENUTS

A Europa, el 2015 es van vendre un 50% més de vehicles nets. Al nostre país, els “top” de cada tipus són: Nissan Leaf (elèctric), Toyota Auris (híbrid) i Mitsubishi Outlander PHEV (híbrid endollable). La tendència de compra del cotxe net s’ha mantingut en el primer semestre de 2016.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *