Cotxe, manta i setmana santa!

Per fi uns dies per esbargir-se de la feina. Si aquesta Setmana Santa tens prevista una escapada amb cotxe, tingues en compte aquests consells abans de la sortida.

Consells útils abans de sortir de viatge

1. Recopila els papers del cotxe. Pots organitzar la documentació en una mateixa funda i així la podràs trobar ràpidament. Aprofita-ho per fer neteja, no cal que guardis el rebut de l’any 90… Cal que portis els següents documents:

  • Permís de conduir.
  • Permís de circulació del vehicle o autorització provisional expedida per Trànsit.
  • Targeta de les característiques tècniques del vehicle.
  • Informe favorable de la ITV i adhesiu, en el cas  que el vehicle ja l’hagi hagut de passar.
  • Carnet RACC: Pots necessitar una assistència mecànica en qualsevol moment.

2. Optimitza el maleter. Demostra als teus acompanyants com n’ets d’apanyat i col·loca l’equipatge de forma intel·ligent. Comença per les maletes grans i acaba amb els objectes petits. Si no marxeu més de cinc dies, no cal que us emporteu mitja casa! Recorda que com més pes, més gasolina gastes.

3. Revisa el cotxe. A part de portar-lo al túnel de rentat, no estaria malament que un mecànic li fes la posada a punt. Si no tens temps, aquí hi ha uns apunts per si et salta alguna d’aquestes alertes durant el viatge. I ja ho saps, davant de qualsevol dubte, vés al taller més proper.

senyals d'alerta per no quedar-te tirat a la carretera

4. Carregadors i GPS. No oblidis els carregadors de mòbils i bateries externes quan marxis de Setmana Santa, si en tens. Defineix la ruta que faràs al teu GPS i fixa’l correctament al suport del cotxe. Intenta no deixar el mòbil tombant pel cotxe per poder-lo consultar mentre condueixes. És perillós i poc pràctic. Llei de Murphy: així sempre et passes la sortida.

5. Revisa l’estat del trànsit i la previsió del temps. Cerca la ruta idònia per esquivar l’operació sortida. Pots fer servir l’APP gratuïta RACC Infotransit. Mira el temps que ha de fer, així pots agafar cadenes en cas que les necessitis o omplir el líquid del netejavidres per si plou.

Bon viatge i a gaudir de les merescudes vacances! 😉

Abans de sortir per setmana santa, no oblidis...