El cotxe col·laboratiu. Coneixes aquest concepte?

La mobilitat està evolucionant tan ràpidament, que no sabem si en un futur anirem amb cotxes autònoms o cotxes flotants! El que sí que ja és una realitat són les diferents formes de compartir cotxe.

Cotxe col·laboratiu

Diferents maneres de compartir cotxe

Des de fa temps sentim parlar de carpool, carsharing, ridesharing, peer-to-peer car rental…, conceptes que es refereixen a una manera de compartir cotxe.

Compartir cotxe és una opció amb avantatges indiscutibles que cada vegada sedueix més persones. Permet als usuaris poder cobrir millor les seves necessitats particulars de transport, gastant menys diners en els desplaçaments a la feina, de viatge o fins i tot per aconseguir alguns ingressos extres.

Ús compartit del cotxe

Efectes positius de la conducció compartida

A més a més, el cotxe col·laboratiu també té efectes positius evidents des del punt de vista mediambiental. Permet descongestionar les ciutats i atenua els problemes d’aparcament. Es redueixen les emissions de CO2 derivades de la mobilitat i millora la qualitat de l’aire de les nostres ciutats, tot això en sintonia amb el Protocol de Kyoto.

Efectes positius de la conducció compartida: reducció de la contaminació

Ús racional del cotxe

Hauríem d’optimitzar l’ús del cotxe cada dia. Per exemple, una bona idea és organitzar-se entre famílies per portar els nens a l’escola. Amb les complicacions diàries de trànsit, els alumnes i les famílies no sempre poden arribar a l’hora a l’escola o a la feina.

Com a model d’economia col·laborativa, cada trajecte contribueix positivament en els que hi viatgen, a més de fomentar valors com la fraternitat i la col·laboració.

Compartir cotxe per portar nens a l'escola o per anar a treballar

En definitiva, compartir vehicle fomenta un ús més racional del cotxe privat. El cotxe col·laboratiu o compartit s’ha convertit en una solució emergent, existint diverses possibilitats a l’abast de l’usuari en funció de la modalitat de transport que necessiti.

Economia col·laborativa

Compartir els béns és fàcil i barat, per això l’economia col·laborativa s’ha expandit amb tanta rapidesa. Avui en dia estan en auge les app per compartir, connectant amos i usuaris per intercanviar qualsevol cosa. Amb CityTrips per exemple, descobriràs tota la movilitat compartida al teu voltant i podràs escollir l’opció que més et convingui en cada moment.

App RACC Trips

Si encara no t’has decidit per formar part d’aquest nou estil de vida, intenta amb alguna cosa fàcil i senzilla. A poc a poc pot ser que aquesta nova tendència aconsegueixi seduir-te i fer-te la vida més fàcil.

Font: SocialCar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *