He tingut un cop amb el cotxe, què faig?

He tingut un cop amb el cotxe, què faig?Tenir un cop amb el cotxe representa sempre un trastorn. El millor que pots fer és acceptar el que ha ocorregut, asserenar-te i seguir els següents passos.

1. Comprova la situació

Primer has de posar els intermitents d’emergència, interessar-te per l’estat físic dels ocupants del teu vehicle; probablement també podràs veure si tenen algun problema en el vehicle contrari. Si hi ha ferits, has de trucar immediatament al 112.

En sortir del cotxe recorda que has de portar posada l’armilla reflectora; una vegada fora has de posar els triangles d’emergència, no vagi a ser que es produeixi un accident amb pitjors conseqüències.

Malgrat les circumstàncies, no has de perdre de vista la circulació ni un moment i has d’estar sempre en un lloc segur. Si el problema és solament de xapa has de treure del cotxe l’assegurança, la documentació i la declaració amistosa d’accident.

2. Declaració amistosa vs no amistosa

Gairebé sempre sol estar clar de qui és la responsabilitat de l’accident, i de seguida comprovaràs si el contrari va en la mateixa línia que tu. Llavors has d’emplenar la declaració amistosa (per exemple damunt del capó), sense deixar-te cap dels apartats per evitar problemes posteriors, i millor si és a la mateixa vegada que el conductor de l’altre cotxe. La lletra ha de ser el més clar possible (majúscules millor), s’ha de calcar en la còpia i has de fer el croquis tan ben com sàpigues.

Aquí s’acabaria tot de moment; si el vehicle està en condicions, segueixes la marxa i ja portaràs el cotxe a reparar, si no és així, hauràs de posar-te en contacte amb la teva assegurança perquè remolqui el vehicle fins al teu taller.

3. Haig de cridar a l’asseguradora?

En principi no és necessari que cridis a la teva asseguradora si tot va pel camí amistós, encara que en cas de dubte en emplenar la declaració, millor que et posis en contacte amb el teu agent. Després, és molt important que facis arribar la declaració amistosa a la teva companyia al més aviat possible perquè se solucioni el sinistre ràpidament. Si no hi ha declaració amistosa, necessitaràs l’assessorament d’especialistes que trobaràs en la teva asseguradora. I si hi ha informe policial, has de fer-ho constar.

4. Quan haig de cridar a la policia?

Si no us poseu d’acord amb el contrari en qui és el causant, la tranquil·litat ha de seguir, però llavors has d’actuar d’una altra manera.

Hauràs de reclamar la presència de la policia si consideres que tens la raó i és necessari aclarir els fets de l’accident perquè el contrari no pensa el mateix o per alguna circumstància excepcional. Recapta el contacte de possibles testimonis, si n’hi ha, que sempre serà de gran ajuda si segueix per via judicial. Quan arribi la policia, ells prendran nota de tot i a partir d’aquí rebràs notícies del procediment que seguirà.

També és recomanable trucar a la policia si detectes que el vehicle contrari no compta amb la documentació en regla; desgraciadament a Espanya hi ha milers de vehicles que circulen sense documentació actualitzada i/o sense segur.

Comentaris
 1. Jordi Despuig Amalric

  He trobat el vidre exterior de darrera del intermitent trencat, el llum i la bombeta estan bé.
  Quins tràmits hagi de fer?
  Tin l’assegurança del cotxe amb el RACC: Cotxe Forester Subaru – matricula 5482 JBG
  Moltes gràcies
  Jordi

  • RACC Bloc

   Bona tarda Sr. Despuig,
   Té dues opcions: o trucar al departament de Sinistres de 9 a 19h (902102627) o dirigir-se a l’oficina més propera.
   Gràcies.

 2. Xavier

  Sense “segur”???

  • RACC Bloc

   corregit. Gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *