Conducció eficient a la ciutat. Consells pràctics

Es coneix com a “conducció eficient” aquell estil de conducció que permet reduir fins a un 20% la despesa en combustible i contribuir a la reducció d’emissions contaminants. Les normes bàsiques de la conducció eficient parlen principalment de prestar atenció a la càrrega, la pressió i l’estat dels pneumàtics, l’ús de l’aire condicionat o la circulació a una velocitat uniforme, amb marxes llargues i a baixes revolucions. Però, què se’n sap de la conducció eficient a la ciutat?

conducció eficient a la ciutat

 

Algunes d’aquestes normes semblen complicades d’acomplir a la ciutat, en un entorn de contínues arrencades i parades, circulació a baixa velocitat i, generalment, crispació i nerviosisme. Per això, qualsevol llistat de consells específics per a l’entorn urbà ha de començar per l’actitud de cadascú al volant per conduir amb tranquil·litat i intentar evitar l’estrès. Alguns d’aquests consells poden ajudar a aconseguir-ho:

  • Conduir amb anticipació i previsió: és fonamental intentar mantenir un camp de visió ampli i mirar els retrovisors amb freqüència. Amb això es poden anticipar situacions de risc i reaccionar sense estrès o brusquedat.

  • Mantenir una distància de seguretat superior a l’habitual: sempre que sigui possible, a 50 km/h es recomana una distància d’uns 30 metres (aproximadament, dos segons).

  • Circular amb marxes llargues també és possible a la ciutat!: la norma de canviar ràpidament a marxes llargues pot seguir-se als carrers més amples o a les avingudes. Es recomana passar a segona uns dos segons després d’arrencar; a tercera, a partir de 30 km/h; i a quarta, a partir de 40 km/h.

  • Apagar el motor en parades de més d’un minut: el sistema Start & Stop, cada vegada més freqüent, evita aquesta operació. Si no es disposa d’aquesta tecnologia, es recomana aturar el motor per evitar despeses i emissions innecessàries.

  • Aparcar amb tranquil·litat: és més important del que sembla. Abans d’iniciar la maniobra, assegurar que es disposa de prou espai i de bona visió de l’entorn. D’aquesta manera, es podrà maniobrar més eficaçment, evitant costos i tensió (propis i de la resta de conductors).

  • Anticipar la ruta: també a la ciutat, val la pena informar-se de la situació del trànsit i de possibles alteracions de la circulació habitual (obres, esdeveniments especials, etc.).

Al nostre canal de YouTube pots trobar vídeos per millorar les teves tècniques de conducció com aquest:

Segueix aquests consells de conducció eficient a la ciutat, comença a estalviar en combustible i contribueix a la preservació del medi ambient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *