Condicions i requisits per al Pla PIVE 8 en el 2016

Condicions i requisits per al Pla PIVE 8 en el 2016

El “Programa d’Incentius al Vehicle Eficient” (PIVE) ha resultat un estímul indiscutible per animar a milers de compradors de nous vehicles. La seva finalitat és renovar el parc automobilístic per augmentar la seguretat i disminuir la contaminació.

L’últim pla aprovat ha estat el PIVE 8, dotat amb 225 milions d’euros, i ho podràs aprofitar fins al 31 de juliol de 2016 o quan s’esgotin els fons pressupostats. Però en què consisteix el pla PIVE8?

1. Import de les ajudes

L’ajuda general és de 1.500 € per vehicle, la meitat l’aporta el Ministeri d’Indústria i la resta els fabricants o els concessionaris. Per a famílies nombroses i persones amb mobilitat reduïda és de 3.000 €.

2. Requisits que has de complir

Solament pots accedir a l’ajuda si compres un vehicle nou i matriculat a Espanya. Has d’aportar un cotxe que tingui des de la seva primera matriculació més de 10 anys, en el cas d’un turisme, i 7 anys per a un vehicle lleuger.

3. Documentació que has d’aportar

 • Certificat de destrucció.
 • Baixa definitiva del vehicle gestionada a la DGT.
 • Últim Impost de circulació pagat.
 • El vehicle ha d’estar a nom del comprador com a mínim els últims 12 mesos i matriculat a Espanya.
 • ITV en vigor.

4. Quin tipus de cotxe pots comprar?

 • Turismes (M1) amb classe energètica A o B en la Base de dades de Turismes (BBDD) de IDAE de fins a 9 places.
 • Vehicles comercials lleugers (N1) amb emissions de CO2/km no superiors a 160 grams.
 • Turismes o vehicles comercials (M1 o N1) elèctrics, alimentats amb GLP o Gas Natural amb emissions de CO2/km no superiors a 160 grams.
 • Vehicles híbrids, híbrids connectables, elèctrics d’autonomia estesa i elèctrics purs.
 • Turismes o comercials lleugers (M1 o N1) amb emissions de CO2/km no superiors a 120 grams, amb classe energètica A, B, C o D en la BBDD de Turismes de IDAE.
 • Turismes (M1), amb més de 5 places, amb etiqueta A, B o C en la BBDD de Turismes de IDAE i adquirit sota la condició de Família Nombrosa.
 • Vehicles adaptats a persones de mobilitat reduïda i adquirits sota la condició de minusvalidesa reconeguda. Si són propulsats per gas natural o GLP, no podran superar els 180 g/km de CO2.

5. I hi ha un preu màxim de compra?

Els cotxes nous en els quals es pot aplicar el Pla PIVE 8 no han de superar els 20.000 € abans d’impostos (entre ells l’IVA). Per a les famílies nombroses i persones amb mobilitat reduïda el preu de compra (també abans d’impostos) pot ser de fins a 30.000 €.

Quant als vehicles 100% elèctrics, híbrids, híbrids connectables o elèctrics d’autonomia estesa el preu de compra pot arribar als 40.000 €, i no s’exclou el Pla MOVELE.

Si vols comprar-te un cotxe nou i amb tanta xifra no saps quin, pots accedir al nostre cercador de vehicles, o descobrir els cotxes més venuts en el RACC durant el 2015.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *