Com s’eliminen les males olors del cotxe?

Una de les coses que més esguerren un viatge és no estar a gust dins del cotxe. I una de les que molesten més és les olors desagradables. Per evitar trajectes incòmodes o que et facin malbé un viatge, t’expliquem com eliminar les males olors del cotxe:

  • Neteja ràpidament les taques de menjar, beguda, vòmit, etc. Retirar les restes, fregar la taca de seguida i obrir les finestretes per ventilar el vehicle ajuden perquè l’olor no s’impregni a la tapisseria.
  • Si no saps què provoca l’olor, busca’n l’origen: revisa bé cada racó per trobar el focus de la mala olor i poder eliminar-lo. Buida i neteja el cendrer, llença les restes o els envasos de menjar… I no t’oblidis de donar un cop d’ull al maleter i sota de les catifes.

  • Aspira bé tot l’interior: encara que a primera vista no hagis detectat brutícia, és molt recomanable aspirar bé tots els elements entapissats del cotxe. Així eliminaràs pols, terra, molles, pèls d’animals, etc. dels seients, el terra i les estoretes.
  • Neteja a fons la tapisseria: pots fregar la tapisseria, les estoretes i fins i tot el sostre amb aigua i sabó o amb vinagre blanc o amoníac dissolts en aigua. És important mantenir les finestretes obertes i esperar que els teixits s’assequin bé per evitar l’olor d’humitat o dels productes utilitzats. També pots fer servir netejadors a vapor o escampar bicarbonat de sodi sobre dels seients i les estoretes, perquè absorbeixi la mala olor. Deixa-ho unes hores i recull-lo amb l’aspirador. Un cop net, hi pots passar un drap humit amb aigua i suavitzant per a la roba.

  • Tingues nets els conductes de l’aire condicionat i la calefacció: en aquest cas, el millor és deixar-ho en mans d’un taller mecànic.
  • Vigila els ambientadors: si abans no elimines les males olors, les aromes es barrejaran i el resultat pot ser pitjor.

  • Prova trucs casolans: per combatre l’olor de tabac, recomanen tenir al cotxe un recipient foradat amb grans de cafè. O posa una agulla d’estendre de fusta impregnada de la fragància que t’agrada i dona-li el teu toc personal.

Si tot això et sembla molta feina, també pots recórrer a una empresa especialitzada i que et netegin a fons el cotxe.

I, sempre, el que et donarà més bon resultat és prevenir per evitar després haver d’eliminar males olors del cotxe.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *