Com estalviar en la compra del cotxe

Encara que hi ha gent que compra un cotxe a la primera de canvi, de manera visceral, és molt important, i recomanable, fixar-se en certs aspectes que ens poden suposar un estalvi important de diners. En la compra del cotxe cal valorar molts factors i no deixar-se emportar per l’impuls.

El primer que cal fer és informar-se: un cotxe no és qualsevol cosa, és una de les despeses més importants per a una família. La diferència de preu en un cotxe, de vegades el mateix model exacte, pot ser de centenars i fins i tot en alguns casos de milers d’euros, en funció del concessionari. Així doncs, una comparativa ben plantejada, obtenint preus de diferents concessionaris, és bàsica per no pagar més del compte.

compra del cotxe

Quin cotxe necessites?

Abans fins i tot de començar a comparar preus d’un model, hauríem de saber quin és el que més s’adapta a les nostres necessitats. Hi ha una part important de conductors que acaba comprant cotxes que no són els més adequats per a l’ús diari. Potser el cas paradigmàtic és el d’aquells que compren tot terrenys per anar per ciutat. Una cosa completament incòmoda que acaba suposant un sobrecost en combustible i en el preu del vehicle. A cada ús, el cotxe que més s’hi adeqüi.

L’equipament és també bàsic. No és difícil començar a sobrecarregar d’equipaments el nostre cotxe, però els realment importants són els de seguretat, com ara el sistema de frenada d’emergència autònoma (AEB en les sigles en anglès).

El tipus de combustible: a triar en funció de l’ús

És un altre dels eterns debats: què surt més a compte, dièsel, gasolina, cotxe híbrid, cotxe elèctric? Si ens cenyim al combustible, en general es calcula que si es fan més de 15.000 km anuals comença a valer la pena adquirir un dièsel. Fins a aquest consum, el que suposa d’estalvi en combustible es perd pel sobrecost de compra del cotxe. Avui dia tant els gasolina com els dièsel s’estan ajustant notablement a la baixa en consum, i per això en cada cas cal mirar-ho amb lupa. I pel que fa als híbrids i als elèctrics, els incentius per a la seva compra, la millora en l’autonomia i les reduccions de preu en els nous models comencen a fer-los molt interessants per a tot tipus de compradors.

La garantia, com més duradora millor. El sobrecost que suposa la garantia es compensa amb imprevistos del dia a dia.

El rènting pot ser una bona opció. Els autònoms poden accedir a cotxes per una quota mensual fixa que ho cobreix absolutament tot, reparacions incloses. Només cal preocupar-se de pagar el carburant.

També és possible optar per la compra d’un cotxe quilòmetre zero o seminou, però cal fixar-s’hi a fons, perquè amb la crisi cotxes completament nous tenen tants descomptes que val la pena ser el primer a utilitzar-lo.

T’hem ajudat a decidir-te en la compra del cotxe perfecte? De tota manera tingues en compte que el Servei de venda de cotxes del RACC et pot assessorar per trobar el cotxe que estàs buscant. Pel que fa al preu, si el teu cotxe actual té més de 10 anys, et pots acollir al Pla PIVE6, que des de la setmana passada s’ha estès fins a finals d’any, i amb el qual podràs estalviar un mínim de 2.000 euros en la compra del teu nou cotxe.