Com convalidar un carnet de conduir estranger?

Has vingut a viure a l’Estat espanyol i vols convalidar el carnet de conduir estranger? Aquest és un tràmit que es fa habitualment en un país on viuen més de 4,5 milions de persones estrangeres. Malgrat tot, pot variar en funció del país de procedència. Perquè no tinguis dubtes, aquí t’expliquem com convalidar un carnet de conduir estranger, sigui quin sigui el teu cas…

Qui pot sol·licitar-ho?

 • Qualsevol ciutadà que tingui un carnet de conduir d’un país comunitari o de països no comunitaris que tinguin conveni amb Espanya. Actualment són Andorra, Algèria, Argentina, Bolívia, Brasil, Xile, Colòmbia, Equador, El Salvador, Filipines, Guatemala, Japó, Macedònia, Marroc, Mònaco, Nicaragua, Panamà, Paraguai, Perú, República Dominicana, Sèrbia, Suïssa, Tunísia, Turquia, Ucraïna, Uruguai i Veneçuela.
 • Conductors professionals de països no comunitaris i sense conveni que acreditin que han vingut a viure aquí i han treballat com a conductors com a mínim sis mesos per a empreses establertes o amb sucursal a Espanya.
 • Personal diplomàtic o d’organitzacions internacionals amb seu a Espanya i els seus familiars directes.

Quan s’ha de convalidar?

 • Els permisos de conduir expedits als països de la Unió Europea o de l’Espai Econòmic Europeu (Islàndia, Liechtenstein i Noruega) són vàlids en qualsevol d’aquests països. No és obligatori canviar-los fins que caduquen o dos anys després que el titular s’hagi establert a l’Estat espanyol. L’únic requisit és que el titular tingui, com a mínim, 18 anys.
 • Els permisos de conduir de països amb conveni són vàlids durant els primers sis mesos de residència a Espanya i després han de canviar-se per un permís espanyol. Queden exclosos els carnets posteriors a la signatura del conveni entre els països si el titular ja residia legalment a Espanya. O les llicències canviades prèviament per un altre país que no tingui conveni. En aquests casos, no es poden convalidar.

On es pot sol·licitar?

Els tràmits per convalidar un carnet de conduir estranger es poden realitzar a qualsevol prefectura provincial de trànsit mitjançant cita prèvia. Pots demanar la cita trucant al 060 o a través del web. Els membres de missions diplomàtiques, consolats o organismes internacionals amb seu a Espanya han de sol·licitar-lo al Ministeri de l’Interior.

Quina documentació es necessita?

 • Imprès de sol·licitud i un taló foto que et donaran a la prefectura mateixa.
 • DNI, NIE o passaport vigent per acreditar la identitat i la residència.
 • Original i fotocòpia del carnet de conduir que es vol convalidar.
 • Autorització de residència per a estrangers comunitaris / autorització de residència per a estrangers no comunitaris + targeta de residència.
 • Informe d’aptitud psicofísica (per a permisos de conduir de països no comunitaris). La realització d’altres proves depèn de cada conveni. Per obtenir un permís de conduir de turismes o motos no cal superar més proves.
 • Per a permisos expedits a Corea cal una traducció oficial de la llicència feta per un consolat o l’ambaixada. En el cas del Japó, es requereix una traducció oficial.
 • Certificat d’empresa i de la seguretat social que acrediti un contracte d’almenys sis mesos, en el cas de conductors professionals.
 • Una fotografia en color de 33×26 mm.
 • Abonar la taxa corresponent per internet, amb targeta de crèdit a Trànsit o en efectiu en alguns bancs.

Si encara tens dubtes, pots trobar més informació a la pàgina web de la Direcció General de Trànsit. I si al final no pots convalidar el teu permís estranger, no t’atabalis i descobreix les opcions que t’ofereix el RACC per treure’t el carnet de conduir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *