Com carregar un cotxe elèctric en un punt de recàrrega

A les carreteres espanyoles cada dia és més habitual l’ús del cotxe elèctric. I segurament a molts els sorgeixen dubtes per saber com funciona a la pràctica. T’has preguntat mai com s’ha de carregar un cotxe elèctric en un punt de recàrrega? És tan fàcil com endollar el cotxe a la xarxa elèctrica i prou?

En aquest vídeo, Daniel Gómez, mecànic del RACC, ens explica què s’ha de fer per carregar un cotxe elèctric. Surt de dubtes!

Segueix aquests consells per carregar el teu vehicle elèctric i recorda que has de portar sempre el cable connector al maleter.

El conductor de vehicles de benzina o dièsel està acostumat a la comoditat de fer combustible a qualsevol estació de servei. Hi ha centenars de benzineres repartides per tots els punts de la nostra geografia. Per això, el fet d’adquirir un cotxe elèctric pot generar-nos certa incertesa. On el podem carregar?

Deixa de preocupar-te tant, perquè aquest és cada vegada un problema de menor importància. Òbviament, tot requereix el seu temps, però avui en dia ja pots tenir un punt de recàrrega a casa, com ja comentàvem en un dels nostres últims articles. Instal·la un Wallbox al teu pàrquing particular o a la teva plaça d’aparcament comunitària i recarrega el cotxe elèctric quan calgui.

Quant als punts per carregar un cotxe elèctric a peu de carrer, actualment n’hi ha uns 1.700 a tot Espanya. Aquesta xifra va en augment i comunitats com Catalunya, per exemple, n’estan incrementant el nombre. No és estrany, ja que el 40% del parc de vehicles elèctrics es troba a Catalunya i el 15%, concretament, a Barcelona.

Segur que, en molt poc temps, la xifra de punts per recarregar les bateries elèctriques d’aquests vehicles serà més gran. Fins i tot l’autonomia de les bateries, el preu dels vehicles o els temps de càrrega són cada vegada millors. En aquest cas, el beneficiat, a més del medi ambient, serà el consumidor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *