Cobreix l’assegurança de cotxe la caravana?

La caravana és com una segona casa, un lloc on reproduïm un espai semblant a la llar, però amb la particularitat que pot estar en moviment. És per tant molt important (i obligatori legalment) que la tinguis ben assegurada.

caravana

 

Has de saber que quan contractes una assegurança les caravanes es divideixen en dues grans categories: pes inferior a 750 kg (en termes legals, massa màxima autoritzada, MMA) i pes superior a aquesta xifra.

La diferència és molt important, perquè amb menys de 750 kg no estàs obligat a contractar una assegurança específica per a la caravana ja que queda inclosa a la mateixa assegurança del cotxe, i en canvi, a partir d’aquest pes, hauràs de disposar d’una assegurança específica.

De tota manera, pel fet que la de menor pes entri a l’assegurança del cotxe no hi està automàticament inclosa si no ho comuniques a la teva companyia.

Diferents cobertures

Com a totes les pòlisses, hi ha diferents tipus de cobertures. Un bon assessor t’informarà de totes les alternatives, des de l’assegurança obligatòria, a la qual s’hi poden afegir les diferents alternatives de cobertures addicionals com robatori, incendi, vidres, etc., fins a la “tot risc”.

I si sempre és important el continent assegurat, ho és molt especialment en aquest cas el contingut, perquè el més normal és que guardis a la caravana diferents objectes, alguns segurament d’importància especial.

caravana2

Quan la caravana està parada, què pot passar?

Has de comprovar si la teva assegurança disposa de cobertura quan la caravana està parada i no està enganxada al vehicle, per exemple en un càmping o en zones autoritzades. En principi no té per què passar, però si per alguna raó es mou sense control, pot provocar danys molt greus a tercers, tant personals com materials, o a la caravana mateixa.

SOS: i l’assistència a les caravanes?

Vigila, perquè a més de tenir-la assegurada la teva companyia t’ha de confirmar que t’oferirà assistència en el cas que en necessitis. No és el mateix remolcar un cotxe que una caravana, oi? En cas de punxar una roda de la caravana, de patir un accident o de sortir del carril, necessitaràs mecànics preparats per a aquest tipus d’assistències en carretera. L’assegurança de cotxe RACC inclou aquesta assistència especialitzada a la caravana.