Circular amb un maniquí de copilot i altres multes sorprenents

L’excés de velocitat és, amb diferència, la infracció més comuna a les carreteres espanyoles segons una campanya de vigilància de la Direcció General de Trànsit. Entre les infraccions més recurrents es troben també el no ús del cinturó de seguretat, les deficiències tècniques dels vehicles o circular sense la documentació adequada. Menys habituals són altres infraccions que, ja sigui per la inesgotable inventiva dels conductors o l’excés de zel dels agents de trànsit, configuren algunes de les multes de trànsit més absurdes. A continuació us expliquem algunes multes sorprenents. Hi ha hagut temps perquè es produeixin successos curiosos: la primera multa data del 1896!

La tan coneguda picaresca espanyola té un bon representant en aquest conductor que el 2012 va ser enxampat i multat per la Guàrdia Civil per portar un maniquí com a copilot. El seu objectiu era aprofitar el carril BUS-VAO de l’A-6 (autovia de la Corunya), que només permet circular turismes amb un mínim de dos passatgers. Va ser multat amb 200 euros.

Menys discret és aquest motorista australià que acostumava a circular encaixat en una graella de barbacoa (millor que vegeu la foto següent per fer-vos-en una idea). Un conductor el va fotografiar i va difondre la imatge per les xarxes socials fins que la policia va aconseguir localitzar-lo. Va ser multat amb 800 dòlars australians (uns 570 euros).

Motorista multat per circular encaixat en una barbacoa

Foto: The Telegraph

Altres clàssics dels recopilatoris de multes absurdes que circulen per la xarxa són els casos del conductor que va haver de pagar 300 euros per portar penjat un tirador de fusta al retrovisor –va ser considerat “tinença il·lícita d’armes”– o aquell que va ser sancionat amb 60 euros per “rascar-se l’orella”: la Guàrdia Civil el va aturar perquè es pensava que estava parlant pel mòbil però quan va demostrar que no era cert i que únicament s’estava rascant l’orella va ser sancionat per “conduir el vehicle sense mantenir la pròpia llibertat de moviments”. L’implicat va recórrer i va aconseguir que s’anul·lés la multa.

El desembre del 2014 es va conèixer el cas de l’ocupant d’un seient del darrere que va ser multat amb 200 euros per portar “l’esquena totalment separada del respatller”. Segons va reconèixer ell mateix, estirava l’esquena de tant en tant perquè té una pròtesi de maluc però no s’imaginava que això seria motiu de multa.

200 euros de multa per anar mal assegut

Foto: Elcomercio.es

Més raonable sembla la multa a un agricultor del poble portuguès de Celorico da Beira per muntar completament borratxo un ruc després que li retiressin el carnet de conduir. Un diari paraguaià ho va titular, sense objeccions, “A la presó, per ruc”.

I una manera original de mostrar disconformitat amb una multa rebuda… Bacon Moose va pagar els 137 dòlars de la seva sanció amb bitllets de dòlar transformats en porquets gràcies a l’art de l’origami. Després de sis hores de treball, va col·locar els porquets en dues caixes de donuts i va gravar el moment del lliurament en aquest vídeo.

Pagant amb bitllets de dòlar plegats com a porquets com a protesta per una multa

Si tens la paciència de Bacon, endavant amb l’origami; però si prefereixes altres vies per recórrer les teves multes, recorda que el RACC disposa del servei de Recursos de Multes per assessorar-te, estudiar el teu cas i presentar el recurs per tu.

Sense respostes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *