CarPlay, l’iPhone entra de ple al cotxe

Apple acaba de presentar al Saló de l’Automòbil de Ginebra CarPlay, un nou dispositiu que permet fer servir i visualitzar els continguts d’un iPhone al tauler de control del cotxe.

Tot i que el nom original del dispositiu era iOS in the Car, finalment Apple s’ha decidit a comercialitzar-lo com a CarPlay.

car-play

 

Es tracta d’una evolució dels sistemes de connectivitat als automòbils que s’han estat presentant sense parar en els últims temps perquè els smartphones que fem servir a la nostra vida diària s’integren completament als cotxes.

Avantatges i desavantatges

CarPlay és eyes free, és a dir, l’usuari podrà fer la gran majoria de les accions amb gran precisió mitjançant la veu i sense apartar la vista de la carretera, per a oferir la major seguretat possible. Això és gràcies a Siri, el sistema de comandament per veu dels dispositius iPhone. Així doncs, podem donar ordres molt precises, com ara “Trucar al Pere”, “Reprodueix Get Lucky de Daft Punk”, “Vull anar a ca la Marta”, etc.

Un altre avantatge important és l’actualització de mapes i el sistema GPS. Com que el mòbil s’actualitza periòdicament, l’usuari no haurà de preocupar-se més de si els mapes del cotxe estan al dia o no, sempre que siguin del sistema Apple.

Un desavantatge clar de CarPlay és que la connexió telèfon-cotxe no es via bluetooth i cal connectar el mòbil amb cable cada cop que entrem al vehicle i vulguem fer servir el dispositiu.

Coser a tenir en compte

Segons Apple, “tot el que pots fer al mòbil, ho podràs fer també al cotxe”. Això sí, hi ha un parell de detalls que has de tenir en compte. De moment, només es podrà fer servir CarPlay si es compleixen dos requisits: ser propietari o usuari d’un Ferrari, Mercedes o Volvo, i tenir un iPhone 5 o un model superior.

Al vídeo següent es pot veure com serà la integració d’Apple CarPlay als cotxes de Volvo.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=kqgrGho4aYM&w=560&h=315]
Apple ha arribat a un acord de moment només amb aquests tres fabricants, tot i que segons diferents informacions la llista podria ampliar-se en les properes setmanes o mesos: BMW, Ford, GM, Honda, Hyundai, Jaguar-Land Rover, Kia, Mitsubishi, Nissan, PSA (Peugeot-Citroën), Subaru, Suzuki i Toyota. Falta encara concretar la relació amb un grup tan important com Volkswagen.

Si tens un iPhone, aviat podràs fer servir CarPlay. Mentrestant, segur que t’interessen les tarifes planes del Servei de Telefonia Mòbil del RACC: veu i dades a molt bon preu i sense permanència.

Sense respostes