BMW i3: nou, elèctric i de fibra de carboni

BMW i3_2

BMW ja es troba entre els fabricants de cotxes elèctrics en sèrie, i com que és una marca Premium, ha volgut distanciar-se dels competidors amb solucions originals. Per exemple, el BMW i3 és l’únic que es fabrica amb fibra de carboni. Això, a més d’ajudar en la seguretat en cas d’impacte, té un efecte molt positiu en el pes del vehicle, de només 1.195 quilos.

Una altra d’aquestes solucions originals és la possibilitat de quedar-nos amb el cotxe pagant 399 € al mes durant tres anys i decidir-nos després per la compra o no. Aquesta mena de lloguer o “renting” inclou les bateries, que en un cotxe elèctric són el problema número u. Si s’opta per la compra enlloc del lloguer, el preu recomanat és de 35.500 €; inclou també les bateries, amb garantia per a 8 anys o 100.000 quilòmetres.

Ofereix 200 km d’autonomia, similar a la competència. Si en volem una mica més, fins arribar als 300 quilòmetres sense carregar de nou, haurem de comprar la versió d’autonomia estesa (39.900 €) que incorpora un motor tèrmic de 39 CV.

Si l’usuari utilitza l’i3 com a primer cotxe, BMW li afavoreix la mobilitat en viatges llargs posant a la seva disposició, de manera temporal i en condicions favorables, altres models convencionals de la marca.

BMW i3_3

Amb aquest cotxe podem estar permanentment “connectats” mitjançant un Smartphone i conèixer en l’enorme pantalla central moltes dades, com ara els punts de recàrrega més propers. L’ordinador del cotxe ens calcula amb exactitud si tenim prou autonomia per arribar a la nostra pròxima destinació i ens dóna, entre moltes altres dades, les millors alternatives de ruta en combinació amb transport públic.

Té una bona potència, de 170 CV, i arriba de 0 a 100 km en només 7,2 segons. Com a innovació, quan aixequem el peu de l’accelerador provoquem una notòria desacceleració que ajuda a carregar la bateria i que en rutes urbanes fa que circulem gairebé amb un sol pedal, però cal acostumar-se a utilitzar-lo.

T’interessa? Al Servei de Venda de Cotxes del RACC t’ho posem fàcil.