Audi A3 Sedan, compacte i berlina tot en un

Audi A3 SedanEls 4 portes compactes han resistit els temps, fins i tot cada cop prenen més força a nivell internacional. El pragmatisme s’imposa; té a veure el fet de comptar amb un maleter més gran que els compactes de 3 i 5 portes, i també influeix el seu aspecte de berlina.

El disseny d’aquests cotxes, a vegades poc encertat, ha estat un fre a bona part d’Europa, però la seva acceptació als EUA i la consolidació en el potentíssim mercat xinès ha fet replantejar-se algunes coses a les marques.

El RACC va acudir a la presentació del nou Audi A3 Sedan a Budapest. El model compta amb totes les prestacions que s’esperen de la marca de les 4 anelles i un disseny realment atractiu. Es tracta del tercer model de l’A3, amb el mateix esperit esportiu, però pensant en l’estalvi de pes global del vehicle (a partir de 1.250 kg) i en motors eficients de nou desenvolupament.

El Sedan, 15 cm més llarg, no comparteix ni una sola peça de xapa amb la resta d’A3, fins i tot el capó té un disseny diferent. El maleter, de 425 litres, té 60 litres més que la resta de la família, i pot arribar fins els 880 amb els seients del darrera abatuts.

Amb 4,456 metres de longitud, és 24 cm més curt que l’A4, però cal dir que està molt ben treballat l’interior, tant en disseny com en aprofitament de l’espai.

Audi A3 Sedan

En tecnologia, a més de poder comptar amb el sistema online Audi Connect, té com a opció (de sèrie en l’acabat Amibiton) l’Audi Drive Select, que permet al conductor variar la gestió del motor, la servodirecció i el canvi Stronic. La pantalla MMi de fins a  7 polzades, que emergeix del quadre de comandament, és un afegit Premium més.

L’Audi A3 Sedan estarà a la venda el pròxim setembre, de moment amb 3 motors, dos de gasolina, TFSI de 140 CV i 180 CV, y un dièsel TDI de 150 CV. Molt aviat arribaran el més ecològic i barat de la gamma, l’1.6 TDI de 105 CV que emet 99 gr/km i només gasta 3,81 litres als 100 km, i el més potent, un 2.0 de gasolina de 300 CV. El canvi, de 6 velocitats, pot ser manual o automàtic Stronic.

El preu de sortida és a partir dels 27.750 €, però amb l’arribada de la versió 105 CV es podrà comprar des dels 25.450 €.