Assegurança de cotxe: t’ajudem a desxifrar la teva pòlissa

Quan contractes una assegurança de cotxe et parlen de les cobertures que inclou: responsabilitat civil obligatòria, danys propis, etc, però has de saber ‘llegir’ exactament els límits de cadascuna de les cobertures perquè t’estalviïs sorpreses si algun dia tens un sinistre.

I a més, també és molt important que sàpigues quant et costa cada cobertura, la qual cosa no sempre és fàcil, i així poder comparar el que t’ofereixen respecte al que pagues.

Com sol passar, la confiança en la companyia amb la qual contractes és fonamental, però tot i així has d’exigir que t’expliquin al detall tant la descripció del producte com les cobertures i quant et costa cadascuna.

En contractar la pòlissa, el que tens ganes és d’acabar com més aviat millor, i si a més et donen un munt de papers, el més probable és que no et preocupis de veure el que realment has contractat. Però és molt recomanable que t’hi fixis i sol·licitis a l’asseguradora que et doni un resum de les condicions particulars, que són les que t’afecten directament al marge de les condicions generals, que afecten a tothom.

Conèixer els límits de les cobertures

assegurança de cotxeEstar informat és sempre important, però en el cas de l’assegurança, si tens un sinistre, te’n recordaràs de no haver observat amb deteniment què entra i què no a la teva pòlissa i que les dades personals estiguin correctes. Són dos o tres fulls, però millor que te’ls miris, i millor encara que la persona amb qui contractes l’assegurança t’ho expliqui a fons.

I és que per desgràcia ningú està lliure de tenir un accident de greus conseqüències. Per posar un exemple, si tens un sinistre per abast en una autovia o autopista en què impactes amb el cotxe que et precedeix i aquest, al seu torn, impacta contra el següent, i així successivament, i també hi ha danys personals, l’import del sinistre pot ser altíssim. Els marges per fer front a les despeses solen ser suficients (70 milions per a danys personals i 15 milions per a danys materials), però millor que els danys no es desmarxin d’aquests paràmetres, perquè t’hauràs de fer càrrec de l’import restant.

Però no només parlem de límits de responsabilitat civil obligatòria, sens dubte els més importants, també en l’ampliació de cobertures com robatori o llunes, sinó dels accessoris del teu cotxe que hi estan inclosos, i el mateix si entra l’assistència mecànica, personal o en viatge i en quines condicions; les diferències també en aquest apartat poden ser grans.

I encara que resulti més complicat perquè són llargues i pesades, és convenient que facis una ullada a les condicions generals de l’assegurança de cotxe. Aquell llibret que ocupa la major part de l’espai de la carpeta que et donaran i que gairebé sempre acaba a la guantera sense donar-li cap importància.

Com a conclusió, més val prevenir que curar en un tema tan sensible, per la qual cosa has d’estar atent al que t’ofereixen en una pòlissa d’assegurança.

Calcula el pressupost d’assegurança ara amb RACC.