Arriba la mobilitat elèctrica

La implantació de vehicles elèctrics és una realitat creixent que permet estalvi econòmic i una millor qualitat de l’aire; per això calen més punts de recàrrega i informació detallada per a l’usuari.

Les vendes de vehicles híbrids i elèctrics han incrementat un 87,5% el primer trimestre de l’any 2017 a Espanya, però encara hi ha marge de millora per a la implantació d’una mobilitat més neta i que preservi la qualitat de l’aire de les ciutats, tal com ho constata l’auditoria sobre circulació elèctrica urbana que ha realitzat el RACC.

receptes per afavorir una manera més neta de moure'ns per la ciutat

Avaluar la ciutat de Barcelona

L’usuari disposa en l’actualitat de prou infraestructura de recàrrega i informació sobre ubicació dels punts? Hi ha suficients incentius per promocionar la compra i renovació del parc a favor del vehicle elèctric? Què cal millorar per poder moure’ns de manera més eficient amb vehicles elèctrics? L’informe del RACC ha plantejat llums i ombres de la mobilitat elèctrica actual i conclou que la promoció del vehicle elèctric és el factor més ben valorat (57,5%). A Barcelona, un ciutadà que opti pel vehicle elèctric disposa de bonificacions en l’impost de circulació, gratuïtat en l’impost de matriculació, en la zona blava i verda i als peatges i càrrega pública gratis. Els altres factors (penetració del vehicle elèctric i disponibilitat d’infraestructura i informació) reben menor puntuació (44,3% i 27,1%), evidenciant que manca, sobretot, informació de l’autonomia dels elèctrics i de com instal·lar un punt de recàrrega a casa.

 

Font: Revista RACC maig 2017.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *