1896, primera multa de trànsit i primera mort per accident

Encara era el segle XIX quan un agent va imposar la primera multa de trànsit de què es té constància. La infracció va ser per excés de velocitat, quan un cotxe va arribar a ni més ni menys que 8 milles per hora (uns 13 km/h) quan la limitació era de 2 milles/hora.

Primera multa de trànsit per excés de velocitat

Walter Arnold era el propietari d’un Karl Benz, un dels primers vehicles a motor del món; comptava amb un propulsor de quatre temps i un sol cilindre, però ja era una de les novetats del moment.

El 28 de gener del 1896 Arnold transitava amb el seu flamant Karl Benz per la seva ciutat, East Peckham, al comtat de Kent, al Regne Unit, quan un policia va apercebre que superava la velocitat permesa. L’agent va sortir rabent darrere el vehicle amb la seva bicicleta i sense problemes el va superar i va aturar Arnold, que va haver de pagar un xíling per la infracció. Un xíling que avui en dia tindria una equivalència d’unes 60 lliures (73 €).

En aquell temps, la legislació establia un límit de velocitat de 2 milles per hora a ciutats, pobles i viles, i de 4 milles per hora a zones no urbanes. Però poc després, el límit màxim de velocitat va augmentar a 14 milles per hora, i a partir del 1903 el govern britànic va augmentar el límit a 20 milles per hora. Curiosament, el 1930 es van suprimir els límits de velocitat per a cotxes i motos, encara que 4 anys després les autoritats van imposar el límit de 30 milles per hora (48 km/h).

Primera mort per accident de trànsit de la història

L’any 1896 passarà a la història no només perquè es va imposar la primera multa, sinó perquè, desgraciadament, també es va comptabilitzar la primera mort de trànsit per cotxe amb motor d’explosió.

Primera persona morta per accident de trànsit de la història

El dia 17 d’agost Bridget Briscol es trobava a prop del Crystal Palace, a Londres, quan un vehicle que, malgrat que va declarar que circulava a 4 milles per hora, tot sembla indicar que superava aquella velocitat, la va atropellar mentre passejava amb la seva filla May.

El resultat va ser fatal, perquè Bridget va morir com a conseqüència de l’accident amb 45 anys i va iniciar la llista de morts per accident de trànsit, que avui continua essent un dels problemes més greus del món.

Si algun cop et posen una multa o et veus involucrat en algun accident de trànsit, recorda que els socis RACC disposen del Servei de Recursos de multes i del Servei d’Assistència jurídica 24h, amb assessorament i resolució de consultes en problemes legals que et poden sorgir com a conductor, viatger o en el dia a dia.

Sense respostes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *