Sancions a la Zona de Baixes Emissions

Com ja sabeu l’1 de gener del 2020 va entrar en funcionament la Zona de Baixes Emissions (ZBE) a la ciutat de Barcelona. S’han donat 3 mesos de treva als vehicles que no complien amb la normativa, però a partir d’aquest mes d’abril es començarà a aplicar el sistema de sancions previst.

Quines sancions s’apliquen per no complir la norma?

Les sancions poden augmentar un 30% en cas de reincidència. Es pot tornar a multar el vehicle quan passin 90 minuts des de l’anterior sanció.

Multa de 100 € (50€, si es paga de forma ràpida)

Circulació sense distintiu ambiental

 • Cotxes, motos, ciclomotors.
 • Transport de persones amb 8 places màxim.
 • Transport de mercaderies igual o per sota de 3,5 tones.

Multa de 200 €

Circulació sense distintiu ambiental

 • Camions, autocars i autobusos.
 • Transport de persones amb més de 8 places.
 • Transport de mercaderies a partir de 3,5 tones.

Circulació sense distintiu ambiental durant un episodi de contaminació

 • Cotxes, motos, ciclomotors i vehicles lleugers de 3 o 4 rodes. Transport de mercaderies igual o per sota de 3,5 tones.

Multa de 500 €

Circulació sense distintiu ambiental durant un episodi de contaminació

 • Camions, autocars i autobusos.
 • Transport de persones amb més de 8 places i  de mercaderies a partir de 3,5 tones.

Alternatives al transport privat

Per aquells conductors que no compliu la normativa i no podeu entrar a la ZBE, l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona recomanen utilitzar el transport públic: metro, autobús, tramvia, Rodalies i Ferrocarrils de la Generalitat. Per als que veniu de fora de Barcelona, hi ha l’opció dels park and ride, per aparcar el cotxe en una estació de tren o bus i agafar el transport públic. Si només tens l’opció de desplaçar-te en vehicle privat, pot optar per compartir cotxe amb gent que faci el mateix desplaçament.

Comentaris
 1. David Solà i Rovira

  Fa temps que porto l’enganxina al cotxe, visc a GRN i baixo sovint a BCN. Esta molt bé que s’ apliquin sancions als qui més contaminin i es promocioni el transport públic, però síusplau que funcioni!!!!
  Si volem ciutats netes de contaminació cal que els principals agents -fabricants I administracions- incentivin la compra de cotxes mes nets.
  I els avions? I els vaixells?
  Es que sempre acabem pagant els mateixos

 2. teresa baiges casanova

  como puedo saber si mi vehiculo es fuente de contaminción, ¿ por matricula del vehículo, la marca, etc,?

 3. Ramon guitart tarrés

  Tinc un cotxe passat de rosca, i visc a Sabadell. El que he llegit vol dir que no podré xafar la ciutat de Barcelona en tota la semana? Qunes són les fronteres? Sant Cugat, Cerdanyola, Montcada, Santa Coloma, Sant Adrià, El Prat,, L’Hospitalet, Esplugues, Sant Feli. No puc arribar al nus de la Trinitat?

  Gràcies,

  ant Adriá

  • David Solà i Rovira

   Sra Teresa, es ben senzill, agafi el permis de circulació del cotxe I la fitxa técnica I va a una oficina de correos fan una consulta pero ordinador I si te dret a l’enganxina, prevI pagament de 5 euros, la hi donaran

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *