Robatoris al cotxe? No, gràcies

Robo cochesCada any es roben 50.000 vehicles a Espanya, el cinquè país europeu més afectat per aquest delicte segons dades del Ministeri de l’Interior. Algunes empreses d’assegurances indiquen que la majoria de furts es produeixen els dissabtes (16%), però la veritat és que cal que extremem les precaucions en qualsevol circumstància.

Com podem evitar els robatoris als vehicles:

1.    Viatja amb les portes bloquejades. No deixis bosses, maletins o portàtils en llocs visibles i fàcilment accessibles.
2.    Aparca a carrers concorreguts i il·luminats. Desconfia si els cotxes del voltant estan forçats, o si a terra hi ha trossos de vidre.
3.    Als aparcaments, estaciona a prop del vigilant i a la zona coberta per les càmeres de seguretat.
4.    Després d’omplir el maleter, es recomana moure el cotxe per a evitar possibles mirades indiscretes.
5.    No deixis objectes de valor al vehicle, amaga els equips de música i el navegador (també el carregador!). De vacances, no cridis l’atenció i amaga els mapes.
6.    Tot i que només t’allunyis del vehicle uns minuts, treu les claus del contacte i comprova (fins i tot acciona alguna maneta) que les portes i les finestres han quedat ben tancades. Guarda les claus immediatament i, preferiblement, a la butxaca dels pantalons.
7.    Fes servir elements dissuasoris, com ara immoblitzadors de volant, alarmes o gravar la matrícula als vidres.
8.    Valora la possibilitat d’instal·lar un GPS antirobatori perquè el cotxe estigui sempre localitzable per la policia.
9.    No deixis la documentació original al vehicle. A Espanya es poden portar còpies compulsades degudament.
10.    En cas que vegis alguna persona amb actitud sospitosa, o si trobes un cotxe forçat, truca al 112.

I, evidentment, tenir una bona assegurança no ajuda a evitar el robatori del cotxe, però sí a pal·liar-ne les conseqüències. Consulta les opcions que t’ofereix el RACC, aquí.

Per Maria Mas

No Responses