Posa a prova les teves habilitats per conduir

Diuen que –especialment els homes– no som capaços de fer dues coses alhora? Potser aquesta és una bona excusa en determinades situacions, però sentim anunciar-vos que no és cert. Si més no, quan estem asseguts davant del volant d’un vehicle.

Posa a prova les teves habilitats per conduir

Conduir és una acció molt complexa, que comporta estar atent a molts d’elements simultàniament: control de posició del vehicle; manipulació de comandaments (volant, accelerador, frens, canvi); atenció a l’entorn; anticipació dels moviments d’altres usuaris, etc.

Tothom perd habilitats per conduir

Amb el pas dels anys, tots anem perdent habilitats que poden afectar la nostra capacitat de respondre adequadament a aquestes situacions. Principalment en els aspectes següents:

 • Capacitats motrius, perceptives i cognitives, com l’agilitat, la visió, l’oïda, la memòria i l’atenció.
 • Funcions executives, com l’anticipació, la solució de problemes, la planificació y la flexibilitat mental.

 

Autoavalua les teves capacitats

El RACC, amb el suport del FIA Road Safety Grant Programme, ha desenvolupat el portal web Test de salut i conducció, que analitza com afecta l’edat en la capacitat de conduir i ofereix un test interactiu d’autoavaluació de facultats cognitives per a la conducció.habilitats en la conduccióEl test planteja una sèrie de jocs que permeten avaluar aspectes com -la visió, l’oïda, l’atenció, la memòria, la capacitat de reacció, la coordinació i altres funcions. El test, completament gratuït i anònim, es realitza en uns 15 minuts, després de registrar-se mitjançant un nom d’usuari i indicar la data de naixement. No cal donar més dades ni indicar cap correu electrònic.

En acabar, el test ofereix una puntuació total d’habilitat cognitiva, a més dels resultats parcials de cada aspecte analitzat. També els compara amb resultats d’altres usuaris de la mateixa franja d’edat. És així de fàcil!

Tant si es detecta alguna habilitat especialment deteriorada com si tot resulta idoni per conduir, val la pena navegar pel portal i consultar els consells que ofereix sobre descans, medicació, actituds al volant, ergonomia i millora de la conducció tant en situacions habituals i com en situacions inesperades.

Comentaris
 1. Raimon Soler i Bruguera

  Acabo de fer el test de Salut i Conducció . M’ha sortit que estic en el 72% de la meva franja d’edat, 75, però no he pogut guardar els resultats.
  Com ho puc fer ?

  Cordialment,

  Raimon Soler i Bruguera

  • RACC Bloc

   Bon dia Raimon,
   De moment no hi ha opció de guardar els resultats, però ho anotem com a proposta de millora.
   Moltes gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *