Els 3 punts clau per lligar correctament a la cadireta

Els 3 punts clau per lligar correctament a la cadireta

Gairebé tots els pares ja són conscients de la importància d’utilitzar una cadireta – el que tècnicament coneixem com a “sistema de retenció infantil (SRI)” – per subjectar als nens al cotxe. Hem avançat molt en aquesta qüestió en els darrers anys.

No n’hi ha prou amb utilitzar un SRI. Cal assegurar que sigui l’adequada a les característiques del nen, que estigui ben subjecta al cotxe i també que el nen vagi ben lligat a la cadireta. Per la fragilitat del cos del nen, un dels segments de major risc és que correspon a les cadiretes amb arnès (grups 0, 0+ i 1), aproximadament per a nens de fins a 15-18 quilos.

Aquests són els tres aspectes als quals s’ha de prestar més atenció a l’hora de lligar al nen amb l’arnès:

Els 3 punts clau per lligar correctament a la cadireta

  1. L’arnès ha de cenyir-se al cos, amb els protectors ben col·locats i sense plecs.
  2. Les tires superiors han d’estar al mateix nivell o una mica per sota de les espatlles.
  3. Les tires de la cintura, el més baix possible de la falda del nen.

Un dels objectius principals de l’arnès és protegir el coll del nen, encara molt fràgil a aquestes edats. En cas de xoc o d’un moviment molt brusc del vehicle, un mal ús de la subjecció pot provocar lesions molt greus al cap o el propi coll.

Existeixen estudis internacionals que indiquen que prop d’un 60% de pares no lliga correctament al seu fill a la cadireta amb arnès. ¿T’asseguraràs que no ets un d’ells?

No Responses

Deixa un comentari