La calefacció del cotxe consumeix combustible? Consells per fer-la servir

Quan conduïm a l’hivern, ja sigui en trajectes curts o llargs, a tothom li agrada posar la calefacció del cotxe. És important que l’habitacle estigui a una temperatura agradable, tant per als passatgers com, sobretot, per al conductor.

Una de les preguntes més freqüents sobre la calefacció als cotxes és: consumeix combustible? Respondrem aquesta pregunta i també et donarem alguns consells sobre com fer servir la calefacció al cotxe de manera eficient.

En primer lloc, sortim de dubtes: la calefacció del cotxe no consumeix combustible, a diferència de l’aire condicionat, que sí que en pot consumir molt més segons les condicions d’ús.

Calefacció del cotxe a l'hivern

Per què hi ha aquesta diferència entre la calefacció del cotxe i l’aire condicionat?

Els sistemes de calefacció dels cotxes aprofiten la calor que es desprèn del funcionament del motor per a escalfar-lo. Així que no es gasta combustible en la generació de la calor. L’única despesa, i és molt reduïda, és la del ventilador que fa passar l’aire a l’habitacle. El ventilador consumeix energia elèctrica que ve de la bateria, la qual és carregada per l’alternador, que sí que consumeix combustible. Tot i això, com hem dit, és molt poc.

El fet que s’aprofiti la calor generada per al funcionament del motor ens dóna una primera pista sobre com fer servir la calefacció: encara que tinguem fred, val la pena esperar una mica des del moment en què engeguem el cotxe i fins que posem la calefacció. Si el cotxe encara no està calent, l’aire que entrarà si posem la calefacció de seguida tampoc no serà calent; al contrari, refredarà més l’interior del vehicle.

Un cop en marxa el cotxe i la calefacció posada, aconseguirem un ambient més agradable a l’interior del cotxe si seleccionem alhora l’opció de distribuir l’aire calent a la sortida d’aire cap als peus i a la que envia aire al parabrisa. Assegurarem el màxim confort, perquè d’una banda l’aire calent té tendència a pujar, i a més evitarem que el parabrisa s’enteli.

Com qualsevol altre aspecte relacionat amb el teu cotxe, convé revisar el funcionament de la calefacció periòdicament. Si ets soci del RACC, recorda que tens una revisió anual gratuïta a més de 30 punts del cotxe que inclou el funcionament correcte de la climatització i l’estat de neteja del circuit de climatització.

No Responses