El meu fill ja vol conduir, com el puc ajudar?

El meu fill ja vol conduir, com el puc ajudar?

Imagen: Morguefile

Treure’s el carnet de conduir en fer els 18 anys, o poc després, és quelcom que volen molts joves, que veuen com gràcies al carnet augmenten la seva llibertat i autonomia. Però tampoc no podem oblidar que en això de la conducció l’experiència és un grau, i que el risc d’accident entre els joves, i més encara quan són conductors novells, s’eleva enormement.

La teva actitud és molt important
Què podem fer els pares perquè els nostres fills condueixin de manera segura quan comencen a portar el cotxe sols? Pren nota dels consells següents:

  • Predica amb l’exemple. “Els pares poden tenir un gran impacte sobre els nivells de seguretat en els conductors joves, tant servint com a exemple com amb un comportament instructiu” s’afirma a l’informe “Joves i conducció: un dret i una responsabilitat”. Amb els anys de vegades s’adquireixen conductes errònies (com conduir amb el braç esquerre recolzat a la finestra) que el teu fill pot copiar, les quals poden restar capacitat de reacció en cas d’imprevist. Revisa si et passa i intenta modificar-ho.
  • Tria una autoescola de confiança. L’autoescola del RACC  és una bona opció perquè ofereix als que s’hi estan preparant per a treure’s el carnet B un curs molt útil de conducció segura en què se’ls ensenya, entre altres maniobres, com es fa una frenada d’emergència i se simulen els efectes de l’alcohol en la conducció, com es mostra al vídeo següent.
  • Ofereix-te per a acompanyar-los els primers mesos. La conducció acompanyada pot ajudar el teu fill a augmentar la seguretat al volant sempre que la teva actitud sigui correcta. Si li dius constantment què ha de fer o el corregeixes tota l’estona, pots provocar fins i tot que s’acabi distraient i se senti més insegur. Has de deixar que porti ell la iniciativa, fent-li saber que si té algun dubte o si veus alguna cosa greu que calgui corregir hi ets per a ajudar-lo. Dependrà de la teva actitud responsable, en bona part, que el teu fill condueixi de manera prudent i segura.