Errors comuns dels ciclistes novells

Ja fa un temps que vas pedalant per la ciutat, i potser estàs cometent una sèrie d’errors de primerenc. Saps quins són els errors dels ciclistes? La bici no és per fer bonic, ni un vehicle per transportar mercaderies, sinó un mitjà de transport ecològic i econòmic.

Procura evitar aquests errors quan vagis amb bici

No portar llums o reflectors

No només perquè et pots emportar una multa de trànsit, sinó perquè és un risc per a la teva integritat i la dels altres; has de considerar uns llums amb un mínim de visibilitat, i no s’hi val portar-les sense bateria. Un altre dels errors dels ciclistes més comuns. Els llums reflectors també són obligatoris.

No senyalitzar les maniobres o no avisar amb el timbre

Ets un vehicle i has de tenir el costum de senyalitzar sempre els teus girs, cosa que no és massa complicada. Això sí, has de tenir una mica de control de la bicicleta, per poder manejar-la amb una mà i ser capaç de frenar-la també amb una mà. De la mateixa manera, portar timbre a la bici per poder avisar davant de qualsevol imprevist és també obligatori.

Són els teus fills, no paquets d’Amazon

No invertir en un sistema dissenyat per al transport còmode i segur dels teus nens és un error greu, i, una altra vegada, no només per la multa de trànsit. És per la seguretat dels més petits.

N’hi ha molts models al mercat, adaptats per a diferents bicicletes, no només per transportar canalla, sinó qualsevol paquet de petites dimensions.

No invertir en la bicicleta

Anar amb bici és molt econòmic, gairebé de franc. Però no has de ser garrepa, separa una mica de diners per fer-li un manteniment preventiu.

Hi ha qui circula només amb un fre, amb les cobertes gastades a punt d’explotar, que no vol passar pel mecànic per “estalviar” …

Suar a la bicicleta

Arribar a una cita o reunió de treball suat no mola i ho saps, has d’entendre que, a l’hivern, pots regular la calor amb el pedaleig seguint la següent fórmula:

 • 10 a 15 °C: Pedaleig normal
 • 5 a 10 °C: Pedaleig més animat
 • 0 a 5 °C: Pedaleig amb ritme
 • -20 a 0 °C: Ritme del Tour de França

Vols més detall sobre els ciclistes urbans?

L’estudi Baròmetre RACC del Ciclista Urbà a Barcelona, analitza els hàbits i l’opinió de les persones que es desplacen en bicicleta. No te’l perdis!

Comentaris
 1. ramon

  Pels ciclistes novells i veterants: no parleu, si alguns ciclistas poden anar en el carril bus, el perqué alguns circulen per les voreres de la ciutat, tan si són estretes o amples, emprenyant i espantant als vianants, joves, o vells,, alguns tocant el timbre, “dejeu-me passar”, passar-se els semàfors en vermell, lligar les bicicletes als arbres o a les faroles…

 2. BiciTerrassa Club (BiTer)

  Felicitats per aquesta entrada!
  Des del BiTer, posaríem com a primer “error” de ciclista primerenc: No circular pel centre del carril, com fan la resta de vehicles (cotxes, mots, etc.). Recomanem anar SEMPRE pel centre dels carrils de circulació: per a que ens vegin bé, per evitar que ens avancin a poca distància, per evitar “menjar-se” la porta que s’obre de cotxes aparcats, perquè és tot molt més fàcil, i perquè hi tenim dret.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *