Consells per vendre’t la bicicleta

Si la teva bicicleta ja no t’agrada o no està a l’alçada de les teves necessitats, és l’hora de vendre-la. Alguns consells que et deixem t’ajudaran a obtenir el millor preu i a fer una venda ràpida.

Raons per vendre’t la bicicleta?

 • No és la teva talla (les bicicletes tenen talla).
 • Has millorat com a ciclista i busques una bici amb unes característiques més bones.
 • Vols una bicicleta nova.

On t’has de vendre la bicicleta?

Pots vendre-la en una botiga física, serà molt més ràpid i menys complicat, però el preu que te’n donaran serà inferior. Si decideixes vendre per internet, tindràs més beneficis. Disposes de múltiples opcions (Wallapop, Vibbo, Tuvalum, Bkie, etc.).

Consells per vendre’t la bicicleta

Si vols maximitzar el preu i reduir el temps de venda, tingues en compte els següents detalls:

Neteja la bicicleta per a les fotos

Si puges fotos amb una capa de pols, desanimarès els possibles compradors. Neteja la bicicleta, el parafang i els radis, pots utilitzar una baieta i WD40 (oli multiusos). No t’oblidis de lubricar la cadena.

Repara-la

No cal un manteniment a fons, algunes coses que solen fallar són fàcils d’arreglar:

 • Que les rodes girin lliurement, sense estar bloquejades pels frens.
 • Ajustar els frens i canvis en la mesura del possible.
 • Reajustar els cargols (evita que la bici grinyoli).

Sigues realista amb el preu

El valor sentimental dels objectes és una cosa personal, i els possibles compradors no estaran disposats a pagar-lo. Revisa el mercat (app de segona mà) per fer-te una idea de quant pots demanar.

Títol de l’anunci

Anuncis tan senzills com “bicicleta” no ajuden a classificar la teva.

Alguns titulars que t’ajudaran a millorar les vendes:

 • Bicicleta BH de ciutat talla L, vermella.
 • Bici de noia talla M, blava, com a nova.
 • Bicicleta plegable petita, verda, 3 marxes.

Escriu un títol que ajudi els compradors. I també ajudarà els cercadors a classificar millor el teu producte.

Una descripció detallada

Ja tens un bon títol, ara necessites especificar més bé què ofereix la teva bicicleta. Si és una bicicleta de gamma alta, descriu els components com rodes, transmissió, pedals.

Una bona descripció: Bicicleta de color vermell, talla per a noia petita d’1,6 m (talla de la bici M). Té 3 canvis Nexus interns i sistema de fre normal (no és contra pedal). La pintura està en bon estat i no s’aprecia òxid enlloc.

Sigues honest amb l’estat de la bicicleta, no malgastis el temps dels compradors mentint sobre el seu estat.

Ves amb compte al moment de vendre-la

Quan arribi el moment, desconfia una mica. No deixis que s’emportin la bici a fer un tomb, si no tens garanties que tornaran.

Donaràs moltes garanties si ofereixes un contracte de compra i venda entre particulars, perquè el comprador se senti més segur que no és una bicicleta robada.

Ven-te la bicicleta vella per poder gaudir d’una de nova! 😉

Comentaris
 1. Creu Agustina Vivas

  Bon dia
  Dir que en una botiga de bicicletes es pagarà meinys , no és correcte. Passa que per llei qualsevol compravenda ha de ser documentada i acompanyada de sis mesos de garantia. Aixo que és obligat per els particulars i per les botigues no ho fan el particulars ni es fa a internet, però sí ho fan les botigues. Si totdon compleix la llei el preu seria igual per a totdon i les botigues facilitarien aquest mercat i podrien oferir més oferta qualificada. Les botigues sí donem garantia de les bicis que venem de segona ma.
  El comprador , en molt casos,no sap que te dret a un contracte de compravenda i a sis mesos de garantia, encara que ho compri a un particular.
  Atenció a la informació que es dona sobre les talles de les bicis: cada fabricant mesura de punts diferents per aixó una mateixa talla de una marca potser diferent d’un altre . Hi han talles virtuals que cal saber mesurar segons catàleg. Hi han geometries diferents per talles iguals que fan inadequat segons les mides del usuari . Hi han quadre Lady (barra baixa) totalment diferents de quadres Women, aquests realment específics per dona i molt diferents dels quadres Man, encara que tots siguin de la mateixa talla(veure pe cataleg Trek 2018-19). Com a darrera conclusió dir que és difícil comprar bé una bici nova , però més ho és una bici usada. Cal assessorar-se per un profesionals.
  Salut
  Creu Agustina, president del Gremi de comerciants de bicicletes de Catalunya

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *