Bicis elèctriques: una bona opció per pedalar sense cansar-se

Vols anar a la feina amb bici però no ho fas per por d’arribar suat? Vius en un barri amb pendents i per això has descartat moure’t amb bicicleta? La teva salut t’impedeix fer un gran esforç físic? Les bicis elèctriques poden ser una magnífica opció en qualsevol d’aquests casos.

Una ajuda al pedaleig.

Aquest tipus de bicicletes incorpora un sistema de pedaleig assistit (conegut també com a PAS) que ajuda al fet que les rodes girin sense que calgui que nosaltres fem un gran esforç. Ho aconsegueix mitjançant un sensor, incorporat als pedals, que és capaç de detectar la velocitat de la pedalada (n’hi ha altres, no tan usats, que el que fan és mesurar la força que fem sobre els pedals). El motor elèctric s’activa quan la velocitat és inferior a 25 km/h, cosa molt freqüent en cas d’haver d’encarar una pujada, per exemple. I ho fa gràcies a l’energia emmagatzemada a la bateria.

Hi ha diversos nivells d’assistència (baix, mitjà, alt…), que el conductor pot regular mitjançant un senzill comandament de control situat al manillar.

bicis elèctriques

Cal carregar la bateria sovint?

L’autonomia d’aquestes bicicletes depèn, en gran mesura, de la seva bateria. Les més usades en l’actualitat són les de liti, petites i lleugeres. I encara que amb aquest tipus de bateria les bicis poden recórrer entre 20 i 60 km sense necessitat de carregar-la de nou, es recomana no deixar que s’esgoti totalment. Per assegurar-te’n carrega-la després de cada ús o aproximadament cada dos mesos, si has d’estar un temps sense fer servir la bici.

La majoria de bateries es poden extreure i es connecten a la presa de corrent de casa mitjançant un carregador. El temps de recàrrega acostuma a oscil·lar entre les 5 i les 6 hores.

Has de tenir en compte, també, que al cap d’uns anys la bateria s’ha de canviar perquè la seva vida útil s’esgota. Tot i que el temps depèn molt de la freqüència d’ús, es calcula que les de liti poden funcionar a la perfecció de tres a cinc anys.

El preu de les bicis elèctriques, el principal desavantatge.

Segons una enquesta portada a terme pel RACC, més del 40% dels participants es plantejaria adquirir una bicicleta elèctrica si baixessin de preu. Efectivament, el cost és elevat: acostuma a oscil·lar entre els 600 i els més de 1.500 euros.

Si estàs pensant comprar-te’n una i vius a Barcelona o prop d’aquesta ciutat, has de saber que pots beneficiar-te de la subvenció de 250 euros que concedeix l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Recorda també que el Servei d’Assistència Mecànica del RACC ofereix cobertura de 24 hores per a bicicletes.

Sense respostes